Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Στο διάγγελμα υπονόησε Πετσάλνικο

Λέγοντας ότι το πρόσωπο που επέλεξε είναι ιδιαίτερα θεσμικη επιλογή και πρόσωπο που μας ενώνει, ο πρωθυπουργός “έδειξε” τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο για αντακαταστάτη του.

Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να προσδώσει στο διάγγελμά του ένα συγκινησιακό ύφος και δεν φάνηκε ούτε μια στιγμή να μετανοιώνει για ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Ούτε για το γεγονός ότι μια ημέρα μετά την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, ο ίδιος πήγε να την τινάξει στον αέρα μια ημέρα αργότερα ανακοινώνοντας το δημοψήφισμα.
Φλυάρισε αρκετά – αναφέρθηκε ακόμα και στην ελληνική φύση και τις ομορφιές της – και είπε για ακόμα μια φορά ότι η χώρα δεν έχει απούγει τον κίνδυνο – παρά τις τόσες επιτυχίες της κυβέρνησής του – να μην βγεί εκτός ευρώ!

Ο Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε το τελευταίο του διάγγελμα στον ελληνικό λαό πριν υποβάλλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είπε ότι σήμερα γίνεται πράξη το αυτονόητο. Μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. Την πολιτική συννενόηση την βρίσκω αυτονόητη.

“Σήμερα”, είπε, “παρά τις διαφορές μας αφήνουμε στην άκρη τις άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Αν τώρα δεν υπήρχε η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στην μεγάλη κρίση, πότε θα υπήρχε;”

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, είπε ότι η κυβέρνηση υπερβαίνει κόμματα και προσωπικές προκαταλήψεις και πρόσθεσε υπονοώντας τον Φίλιππο Πετσάλνικο, ότι η επιλογή του προσώπου είναι ιδιαίτερα θεσμική.

Αναφέρθηκε και στο έργο της νέας κυβέρνησης περιγράφοντας τον οδικό χάρτη στον οποίο θα κινηθεί και προσδιορίζεται από:

-τη διασφάλιση της 6ης δόσης

-την ψήφιση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου

-την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ.

-τη συνέχιση των μικρών και μεγάλων αλλαγών που άρχισε η απερχόμενη κυβέρνηση.

Το διάγγελμα έγινε από την μέση και μετά ιδιαίτερα προσωπικό και αποχαιρετιστήριο το ύφος του.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι για το εθνικό συμφέρον δεν λογαριάζει τίποτα. Κανένα αξίωμα, καμία καρέκλα. “Η Ελλάδα”, είπε, “είναι πάνω απ’ όλα. Σήμερα οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις ενώνουμε τις δυνάμεις. Για να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο και να εξασφαλίσουμε την εφαρμογή της 26ης Οκτωβρίου.

Απόλυτη εθνική προτεραιότητα να προστατεύσουμε αυτήν την συμφωνία ως κόρη οφθαλμού.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τον ελληνικό λαό. Φυσικά τα πράγματα δεν θα γίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη ρόδινα αλλά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. θα στηριχτούμε στις δυνάμεις μας και όχι στις δάνειες.

Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε θερμά όλους τους συνεργάτες του, αλλά πάνω απ΄ όλα ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό, γιατί, όπως είπε χάρη στις προσπάθειες και τις θυσίες του, η χώρα κατόρθωσε να αποφύγει τη χρεοκοπία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΤΩΡΑ ο πρωθυπουργός – Σφοδρές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για τον Φ. Πετσάλνικο 

Βενιζέλος: “Δεν έφαγα εγώ τον Παπαδήμο”

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Προβόπουλου : Κάντε ΤΩΡΑ κυβέρνηση

Βόμβα Μέρκελ : Χρειάζεται αλλαγή στη Συνθήκη της Ε.Ε

Κακλαμάνης: Υπήρχε συμφωνία να είμαι εγώ πρωθυπουργός
 

Κων.Μητσοτάκης: Ισχυρή προσωπικότητα με κύρος στην Ευρώπη και όχι “μαριονέτα”…

Αλαλούμ με τον πρωθυπουργό λίγο πριν την ανακοίνωσή του την ώρα που η χώρα είναι υπο κατάρρευση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε