Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο επόμενο υπουργικό οι ρυθμίσεις για τα ταξί

Στο επόμενο υπουργικό οι ρυθμίσεις για τα ταξί

Πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη θα φέρει ο υπουργός υποδομών στο υπουργικό συμβούλιο τις ρυθμίσεις για τις άδειες των ταξί και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι σε πολλές ευρωπαικές πόλεις και χώρες δεν υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια αλλά σημειώνει «άλλο τα επιστημονικά τεκμηριωμένα πληθυσμιακά κριτήρια και άλλο τα πληθυσμιακά τεχνάσματα για να παραμείνει το επάγγελμα κλειστό». Διερωτάται επίσης γιατί αν το επάγγελμα είναι κορεσμένο η μεταπώληση της άδειας στην μαύρη αγορά είναι τόσο ακριβή.

Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αλλαγές άμεσα και τολμηρά και προσθέτει «οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων δεν είναι τόσο όσοι αντικειμενικά ξεβολεύονται ή πλήττονται στα συμφέροντά τους , αλλά εκείνοι που συνεχίζουν να είναι αμετανόητα προσκολλημένοι στο παρελθόν νομίζοντας ότι αρκεί μια δήθεν μεταρρυθμιστική ρητορική».

Απαντώντας σε ερώτηση πως θα συνεχιστούν ομαλά οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα , δηλώνει ότι χρειάζονται “προοδευτικές μεταρρυθμίσεις τώρα , χωρίς καμία καθυστέρηση, κανέναν δισταγμό και χωρίς παλινωδίες».

Ο υπουργός Υποδομών δηλώνει ότι με βάση τα αποτελέσματα στους στόχους που έχουν τεθεί, θα κριθούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ που ακολουθούν προγράμματα εξυγίανσης όπως ο ΟΣΕ και ο ΟΑΣΑ ενώ κάνει λόγο και για αναθεώρηση ορισμένων επιχειρησιακών σχεδίων.

Με αφορμή τα 37α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ ο κ.Ραγκούσης τονίζει πως “στην κοινωνία συντελούνται αυτή την περίοδο τεκτονικές αλλαγές. Ιστορική ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης , για να μην έχει το ΠΑΣΟΚ το τέλος της Ένωσης Κέντρου, είναι ο συνεχής αγώνας να ανταποκρίνεται στις νέες κοινωνικές απαιτήσεις, να αντιστοιχείται με τις εθνικές προτεραιότητες και να εκφράζει τη συμμαχία των παραγωγικών δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας με τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της περιθωριοποίησης”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε