Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο Μαξίμου ο Ρουπακιώτης για την “καυτή πατάτα” των δικαστικών

Στο Μαξίμου ο Ρουπακιώτης για την “καυτή πατάτα” των δικαστικών

Τον «γόρδιο δεσμό» των κινητοποιήσεων των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους εδώ και 80 ημέρες, καλείται να λύσει την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς.

Για τη συνάντηση των ανώτατων δικαστών με τον πρωθυπουργό και προ του αδιεξόδου, ζητήθηκε η μεσολάβηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και το ραντεβού κλείστηκε για τις 9.30 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.Ρουπακιώτης κατά το παρελθόν έχει αμφισβητήσει ευθέως την κυβερνητική πολιτική.

Πάντως, όπως έλεγαν οι ανώτατοι δικαστές, αλλά και δήλωσαν σήμερα ορισμένοι πρόεδροι των δικαστικών Ενώσεων, ο δικαστικός κόσμος ζητάει ένα δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση και μια υπόσχεση ή μια χειρονομία καλής θέλησης προκειμένου να γυρίσουν στις έδρες των δικαστηρίων.

Ειδικότερα, οι πρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, όπως και οι επίτροποι των δικαστηρίων, συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν να «παγώσουν» οι κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών. Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι οι κινητοποιήσεις των 80 ημερών έχουν δημιουργήσει πολλά και έντονα προβλήματα, όπως είναι η σημαντική μείωση των εσόδων του Δημοσίου από την εξαγορά των ποινών, η καθίζηση στην αγορά παραβόλων, ενσήμων κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα άκρα το τραβάει ο Ρουπακιώτης: Τα μέτρα μου επιβλήθηκαν δεν τα έγραψα εγώ! Άλλοι τα έγραψαν! Εγώ θα παραμείνω υπουργός και δεν θα τον παριστάνω

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε