Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο μυαλό…του Άκη – Τι θα πει στη Βουλή ο πρώην ΥΕΘΑ

Στο μυαλό…του Άκη – Τι θα πει στη Βουλή ο πρώην ΥΕΘΑ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο παραλίγο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και παραλίγο πρωθυπουργός, ο πανίσχυρος υπουργός Άμυνας τη περίοδο 1996-2002 και βέβαια ο έμπιστος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ενώπιον των πρώην συναδέλφων του στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εναντίον του,τους τελευταίους ειδικά μήνες είναι εξαιρετικά δυσμενές. Από το γάμο στο Παρίσι που σήμανε την αρχή του πολιτικού του βίου έως το σπίτι στο οποίο επέλεξε να διαμένει στη σκιά της Ακροπόλεως μεσολάβησαν χρόνια συνεχούς πολιτικής του απαξίωσης.Και τους τελευταίους μήνες ήρθε ένα μπαράζ αποκαλύψεων να τον εμπλέξει ακόμη περισσότερο σ΄ αυτό που όλοι πια γνωρίζουμε ως σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Πολλοί σπεύδουν να θεωρήσουν δεδομένη την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο,ακόμη και τη καταδίκη του. Ωστόσο η πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει τα δικά της επιχειρήματα.

Κάποιοι συνεργάτες του τον συμβούλευσαν να μην παρουσιαστεί στη Βουλή και να στείλει υπόμνημα. Εκείνος αποφάσισε ότι πρέπει να παρουσιαστεί ,γιατί πιστεύει ότι τα επιχειρήματά του πρέπει να ακουστούν.

Τι θα πει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη Βουλή; Το Onalert συγκέντρωσε πληροφορίες και σας παρουσιάζει το νόημα όσων θα υποστηρίξει ο πρώην ΥΕΘΑ:

•Η εισαγγελία του Αρειού Πάγου αναφέρει ρητά να εξεταστούν τυχόν πολιτικές ευθύνες του Άκ. Τσοχατζόπουλου αλλά και των μελών του ΚΥΣΕΑ για την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης που ακολουθήθηκε στην προμήθεια των υποβρυχίων. Η ανακρίτρια έχει τον λόγο της που το λέει. Διότι μια τόσο σοβαρή απόφαση για ένα τόσο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν λαμβάνεται μόνο από έναν υπουργό. Είχαν προηγηθεί αποφάσεις του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου. Του Συμβουλίου Άμυνας. Του ΚΥΣΕΑ. Του ίδιου του πρωθυπουργού.

•Το πόρισμα της Εισαγγελίας Αθηνών προτείνει να διερευνηθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο που έγινε η προμήθεια. Δηλαδή την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης ! Και έχει δίκιο η εισαγγελέας διότι πρόκειται για μια κλειστή και αδιαφανή διαδικασία όπου μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να φυτρώσουν τα άνθη του κακού και να πέσουν περισσότερες μίζες. Όμως την διαδικασία αυτή δεν την κατήγγειλε καμία πολιτική δύναμη της εποχής εκείνης. Ούτε η ΝΔ η οποία είναι συνυπεύθυνη. Άλλωστε το 95% των αμυντικών αγορών της κυβέρνησης Σημίτη και το 100% των αγορών της κυβέρνησης Καραμανλή έγιναν με απευθείας ανάθεση !!

•Η υπόθεση των υποβρυχίων συνεχίστηκε και κορυφώθηκε το 2002 επί πρωθυπουργίας Σημίτη αλλά με υπουργό Άμυνας τον Γιάννο Παπαντωνίου όπου υπογράφτηκε η 2η Σύμβαση του εκσυγχρονισμού των παλιότερων υποβρυχίων κοστίζοντας λίγο – πολύ όσο τα καινούργια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα αποφασίζει η Ολομέλεια για Ακη – Θα είναι και εκείνος στην Βουλή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε