Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Στον αέρα το ενιαίο πόρισμα της Εξεταστικής για τη Siemens

Το ΠΑΣΟΚ καταλήγει στην αναγραφή των ονομάτων, αλλά και των αδικημάτων για τα οποία θα ζητηθεί προκαταρκτική επιτροπή, η δε ΝΔ συμφωνεί ότι “δεν μπαίνουν περιορισμοί προσωποληψίας.

Διέκοψε νωρίς το απόγευμα τη συνεδρίασή της η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, προκειμένου να συνέλθει εκ νέου αύριο το πρωί, για την καταληκτική συνεδρίαση πριν την κατάθεση του πορίσματος της.

Η διακοπή ήλθε μετά από την έντονη διαμαρτυρία του επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα για τα όσα γραπτώς, αλλά και προφορικώς υποστήριξαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν συμφωνούν με τα πραγματικά περιστατικά, διότι υπάρχουν ελλείψεις, με πρόθεση τη συγκάλυψη από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Από την αρχή της συνεδρίασης υπήρξε έντονη αντιπαράθεση, με το Δημ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) διαμαρτυρόμενο, ότι δεν ήταν έτοιμα στο «παρά πέντε» τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης με τις επισημάνσεις που ο ίδιος είχε καταθέσει, έστω ως προσωπικές του υποδείξεις με αστερίσκους, ενώ ο ίδιος απεχώρησε επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σε άλλο νομοσχέδιο.

Την έντονη διαμαρτυρία του κ. Τζαβάρα υιοθέτησε και η πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση, κατά την οποία θα άρχιζε και η αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών, με αναφορά ονομάτων πρώην υπουργών, ερήμην των εκπροσώπων των δύο κομμάτων και χωρίς να αιτιολογήσουν τη μομφή τους.

«Λυπούμαι για την εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος κατέθεσε προτάσεις και «εισέπραξε παρελκυστική τακτική και άρνηση» και συμπλήρωσε ότι «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται»

«Τα πραγματικά περιστατικά χωρίς τις γενικότερες πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από μας», επανέλαβε ο Θανάσης Παφίλης, συμπληρώνοντας ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει το δικό του πόρισμα αύριο.

Η τροπή πάντως πυροδότησε φημολογίες και σενάρια μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ότι «αντιμετωπίζουν προβλήματα στο εσωτερικό τους» και ότι δεν έχουν καταλήξει στα παραπεμπόμενα πρόσωπα, ή και άλλα, που φέρουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «να μη κατέληξαν σε κοινά πρόσωπα προς παραπομπή».

Κατά τα άλλα, απάντηση σε όσα είπε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον REAL FM ότι μέχρι σήμερα η Βουλή δεν ζήτησε ποτέ άνοιγμα λογαριασμού ενός πολιτικού, έδωσε με ομόφωνη απάντηση της η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens.

Από πολλών μηνών, αναφέρεται, η εξεταστική επιτροπή έχει αρμοδίως ζητήσει τον έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων και των λογαριασμών των πολιτικών προσώπων που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση.

Πλην, όμως, για την πρωτοβουλία αυτή, για την οποία υπήρξε δυσμενής κριτική, ανταπόκριση υπήρξε μόνον από την Τράπεζα Ελλάδος, το ΣΔΟΕ και τη Βουλή, ενώ τα σχετικά αποτελέσματα αποστέλλονται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Επίτροπο για τον καταλογισμό.

«Το περισσόν του πονηρού εστί», καταλήγει η ανακοίνωση της επιτροπής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε