Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στον καιρό των κορόιδων

Στον καιρό των κορόιδων

Προσωπικά δεν με εξιτάρει η εικόνα των κ. κ. Σημίτη και Καραμανλή ενώπιον των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής.

Δεν αντιμετωπίζει τη δίψα μου για την αποκάλυψη των αιτιών που μας οδήγησαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τη λήψη των οδυνηρών οικονομικών μέτρων. 

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση επιθυμώ διακαώς. 

• Να τιμωρηθούν όσοι πολιτικοί πήραν μίζες από τη Siemens και να επιστρέψουν τα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο.
• Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των δημοσιογράφων που λαδώνονταν από τη γερμανική εταιρία.
Επειδή όμως και να γίνουν όλα αυτά δεν πρόκειται να αλλάξει η εξοντωτική καθημερινότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα θα διαδέχονται το ένα το άλλο θα προτιμούσα να μαθαίναμε δύο – τρία πράγματα παραπάνω σε συγκεκριμένα θέματα που γεννούν σοβαρές απορίες.
• Αληθεύει ότι σε ποσοστό επί του ενεργού οικονομικά πληθυσμού έχουμε τους ίδιους δημόσιους υπαλλήλους με τη Γαλλία.
• Αληθεύει ότι οι σκανδιναβικές χώρες έχουν 10% παραπάνω από την Ελλάδα δημόσιους υπαλλήλους.
• Η Ιρλανδία που κατέρρευσε πρώτη και με παταγώδη τρόπο έχει σε ποσοστό πολύ μικρότερο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων;
• Αληθεύει ότι η σιδηρά καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ αναγγέλλοντας νέο πρόγραμμα περικοπών ζήτησε από τους γερμανούς πολίτες να μάθουν να ζουν με λιγότερα. Η Γερμανία δεν είναι που εμφανίζει εμπορικό πλεόνασμα και έρχεται από μακρά περίοδο παγώματος των μισθών που μάλιστα είχε συμφωνηθεί από τα εργατικά συνδικάτα. 

Αν όλα τούτα είναι αλήθεια τότε κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί και κάποιοι άλλοι μας το κρύβουν. Στη θέση των πρώτων να βάλετε, παρακαλώ, τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Στη θέση των δεύτερων τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Μετά την… ταξινόμηση ας σκεφτούμε όλοι μαζί αν μας άξιζε η θέση του αποχαυνωμένου και τρομοκρατημένου πολίτη που είναι έτοιμος να τα υποστεί όλα. Κι αν πρέπει να μας είναι αρκετό για να μην εξεγερθούμε να δούμε δύο – τρεις πολιτικούς να οδηγούνται στον Κορυδαλλό ενώ όλα τα άλλα θα παραμένουν ίδια κι απαράλλαχτα…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε