Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στόχος του Σαμαρά οι περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου

Ο κ. Σαμαράς είπε ξεκάθαρα ότι κάποιοι δεν βοήθησαν πολύ τον προεκλογικό αγώνα κυρίως στην Αττική και ζήτησε αυτό να αλλάξει.

«Το ΠΑΣΟΚ υπέστη στρατηγική ήττα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα το απόγευμα στους βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια Αττικής και πρόσθεσε ότι «η μπλόφα δεν πέρασε και ο ελληνικός λαός έστειλε ηχηρό μήνυμα αλλαγής πολιτικής».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι «την Αττική μπορούμε να την κερδίσουμε και θα την κερδίσουμε» και ζήτησε από τους βουλευτές του να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Κικίλια.

Η ΝΔ επικεντρώνει τις προσπάθειές της πλέον στην Αττική και στην Πελοπόννησο αφού και οι δύο περιφέρειες έχουν αυξημένη πολιτική σημασία ενώ αποτελούν στοιχήματα του προέδρου του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σαμαράς ήταν επικριτικός προς τους βουλευτές της Αττικής που δεν βοήθησαν στον πρώτο γύρο.

Είπε ο κ. Σαμαράς: «σας παρακολουθώ όλους, κάποιοι «σκοτώθηκαν» να βοηθήσουν και κάποιοι άλλοι όχι. Θέλω να δω κάποιους που δεν λειτούργησαν μέχρι τώρα να κινητοποιηθούν αυτή την εβδομάδα». Τους ζήτησε να συνεννοηθούν με τον υπεύθυνο οργανωτικού κ. Μανόλη Αγγελάκα για τις περιοχές που θα κινηθούν.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η ΝΔ στην μάχη της Πελοποννήσου είναι ότι μέχρι την επόμενη Κυριακή ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στην Αρκαδία και στην Αργολίδα. Παράλληλα θα κάνει «στοχευμένες επισκέψεις» και σε άλλες περιοχές, ενώ την Πέμπτη θα επισκεφθεί την Χίο προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια του υποψήφιου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Π. Βογιατζή. Τις επόμενες ημέρες «θα τρέξει» και η τηλεοπτική καμπάνια του κόμματος που θα προβάλλει το πολιτικό μήνυμα της «αντιμνημονιακής ψήφου» παράλληλα με τα προσωπικά χαρακτηριστικά του κ. Βασίλη Κικίλια. Όπως λένε από τη ΝΔ θα είναι στοχευμένη και περιορισμένου κόστους.

Γενικότερα τώρα η ΝΔ βγάζει εικόνα ικανοποίησης από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Οι επιτελείς της Ρηγίλλης κωδικοποιώντας τα συμπεράσματά τους λένε ότι «οι εκλογές συνιστούν σαφή πολιτική ήττα του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου και ολική επαναφορά της ΝΔ μετά από την συντριπτική ήττα του περασμένου έτους». Θεωρούν «ότι αποδείχθηκε καθαρά η μπλόφα του κ. Παπανδρέου που στοίχισε στην χώρα ενώ είναι πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών». Στην μάχη της επικοινωνίας το ηγετικό επιτελείο προβάλλει ότι πέρασε η γραμμή του κόμματος για αντιμνημονιακή ψήφο που βάζει τα θεμέλια ώστε στο προσεχές διάστημα η ΝΔ να εμπεδωθεί στην συνείδηση της κοινωνίας ως η υπεύθυνη εναλλακτική λύση. Οι περί τον κ. Σαμαρά λένε ότι «με τις δημοτικές πετύχαμε την πολιτική νίκη που χρειαζόμαστε. Ο πρόεδρος του κόμματος εδραιώνει την ηγεσία του τόσο στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη όσο και στην κοινωνία όπου πλέον θα αντιμετωπίζεται ως μελλοντικός πρωθυπουργός». Παράλληλα θεωρούν ότι το αποτέλεσμα «διαψεύδει τους πόθους ορισμένων για τριχοτόμηση της κεντροδεξιάς και επιβεβαιώνει πλήρως την αντιμνηνμονιακή στρατηγική του κ. Σαμαρά».

Στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος εκτιμούν ότι υπάρχουν περιθώρια για τον δεύτερο γύρο καθώς μάλιστα δεν θα υπάρχει το εκβιαστικό δίλημμα των βουλευτικών εκλογών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε