Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Στουρνάρας: κάνει λάθος ο Ρεν – Κόντρα με Τσίπρα

Στουρνάρας: κάνει λάθος ο Ρεν – Κόντρα με Τσίπρα

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του Αλέξη Τσίπρα είχαμε στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για την ομολογία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τον λανθασμένο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, αλλά και τις δυνατότητες αλλαγών στο μνημόνιο

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και στον κ. Στουρνάρα αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Όχι μόνο δεν θέσατε το θέμα, αλλά το χαρακτηρίσατε ακαδημαϊκή συζήτηση. Είναι ακαδημαϊκή συζήτηση ότι έχουμε 1,5 εκατομμύρια ανέργους»

Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του αντέτεινε πως «δεν είναι ακαδημαϊκή συζήτηση. Διαστρεβλώσατε όμως όσα είπα. Διότι είπα ακριβώς ότι το θέμα δεν είναι ακαδημαϊκό γι΄αυτό και ζήτησα κοινή δήλωση των τριών μερών την οποία δεν πήρα. Φυσικά και θεωρώ ότι είναι σημαντικό το θέμα του πολλαπλασιαστή. Ένα μεγάλο ποσοστό του λάθους είναι δικό μας. Μεγάλη ευθύνη όμως έχουν και οι εταίροι μας ».

«Εγώ έθεσα το θέμα στο Eurogroup και πολύ νωρίτερα όταν έγινε η παραδοχή », είπε ο κ. Στουρνάρας και αναφερόμενος στις δηλώσεις Ρεν ανέφερε:

«Και βέβαια ο κ. Ρεν κάνει λάθος αν πιστεύει ότι για την όλη ύφεση ευθύνεται μόνο η Ελλάδα».

Δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα

Την διαβεβαίωση ότι είναι η τελευταία φορά που κλήθηκαν οι έλληνες πολίτες να σηκώσουν ένα τέτοιο βαρύ φορτίο εξαιτίας των επώδυνων μέτρων που έχουν ληφθεί και ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει άλλα μέτρα για μείωση μισθών και συντάξεων ή αύξηση φόρων, έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας.

«Δεν υποσχόμαστε ραγδαία αποκατάσταση των απωλειών του εισοδήματος που έχει χαθεί αλλά υποσχόμαστε αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για να φύγει ο φόβος και να βελτιωθεί το κλίμα της οικονομίας», τόνισε ο κ. Στουρνάρας απαντώντας σε ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρα, η οποία απευθυνόταν προς τον πρωθυπουργό.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κρυφή ατζέντα» και ότι «έχει παραδοθεί στην στρατηγική της Μέρκελ, που δεν είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων». «Η χώρα μας θα γίνει αποικία χρέους με 30% ανεργία και μισθούς των 500 ευρώ», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ επικαλούμενος τις πρόσφατες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργου για τον κατώτατο μισθό, είπε: «Του ξέφυγε μια αλήθεια. Δεν παίρνετε τυχαίους στο υπουργείο σας. Φανέρωσε τις προθέσεις σας και γι’ αυτό παραμένει στην θέση του και δεν τον πήγατε σπίτι του». Και πρόσθεσε: «Είναι η κρυφή σας ατζέντα. Δώσατε σήμα προς τον ΣΕΒ ότι μετά το ’14 θα πέσουν κι άλλο οι μισθοί. Η τραγωδία είναι ότι όσο και να πέσουν οι μισθοί η ανταγωνιστικότητα δεν θα ανέβει». Όπως είπε, εξάλλου, «η πολιτική αυτή κατεδαφίζει την κοινωνία χωρίς κανένα αποτέλεσμα». «Η λύση είναι το αντίθετο από αυτό που κάνετε και σύντομα θα βρεθείτε ενώπιον των ευθυνών σας. Φτάνει πια, δεν πάει άλλο», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

1,5 δισ. ευρώ η απώλεια εσόδων στα Ταμεία

Το ΕΣΠΑ στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου

Πενήντα χρόνια είχαν να αγοράσουν τόσο χρυσό οι τράπεζες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε