Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Στρατηγοί και ναύαρχοι κατά Παγκάλου: “Τρικυμία εν κρανίω”

Μένεα πνέουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου ο οποίος πρόσφατα χαρακτήρισε τους στρατιωτικούς “αντιπαραγωγικούς δημοσίους υπαλλήλους”.

Σε δηλώσεις τους στη Real News, χρησιμοποιούν από ελαφρότερες ως πολύ βαριές εκφράσεις. Χαρακτηριστικά ο υποναύαρχος Ε.Α. Αντώνης Θεοχάρης μιλά για “τρικυμία εν κρανίω”.

“Απορώ πως ο κ. Πάγκαλος τόσα χρόνια πολιτικός, από τέτοια θέση, με καταγωγή από στρατιωτική οικογένεια, όχι μόνο δεν έχει ξεχωρίσει για τον εαυτό του βασικές έννοιες αλλά μπερδεύει και άλλους” λέει.Ο υποναύαρχος αναφέρει ότι “καμία μορφή παραγωγής δεν υπάρχει χωρίς ασφάλεια” και καταλήγει: “Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί μερικοί πολιτικοί στα Ίμια δεν κατανοούσαν τον όρο “κανόνες εμπλοκής”. (…) Μόνο τη λέξη “καρέκλα” και “δικαιώματα” ξέρουν καλά”.

Έτερος υποναύαρχος εν αποστρατεία ο Γιάννης Ντουνιαδάκης λέει ότι “οι δηλώσεις Παγκάλου δεν αντέχουν σε καμία σοβαρή κριτική”, ενώ ο ταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης λέει ότι ο χρόνος που γίνονται οι δηλώσεις “δημουργούν εύλογα ερωτήματα” και “καταρρακώνουν ακόμη περισσότερο το ήδη χαμηλό ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών”, “οι οποίοι αν και δεν συμμετείχαν στην κατασπατάλησητου δημόσιου πλούτου, εντούτοις κλήθηκαν “ερήμην τους” να συνεισφέρουν από τις χαμηλά οικονομικά απολαβές τους”. “Τέτοιες δηλώσεις “οπλίζουν” τον Έλληνα στρατιωτικό με το μόνο όπλο που έχει την παραίτηση και τη φυγή από το στράτευμα” καταλήγει.

Ο υποστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, αναφέρει ότι του έχει δοθεί η ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Πάγκαλο και εκτιμά ότι “οι απαράδεκτοι χαρκτηρισμοί του είναι έκφραση πεποίθησης και όχι στιγμαίας παρόρμησης”.

“Δεν τα είπε τυχαία, κάπου αποβλέπει” εκτιμά ο αντισυνταγματάρχης ειδικών δυνάμεων Νίκος Παπαναστάσης. “Πολύ ανησυχητική δήλωση κι αυτό γιατί έχουμε συνηθίσει να βλεπουμε τον κ. Πάγκαλο σε ρόλο “λαγού”. Πάντα κάτι λέει για να μετρήσει αντιδράσεις η κυβέρνηση. Κι επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο περίεργης κινητικότητας στο Αιγαίο, γιαύτο ανησυχώ. Μιλάει για αντιπαραγωγικούς στρατιωτικούς αλλά πολύ φοβάμια ότι έχει στο μυαλό του άλλες “παραγωγικές” διαδικασίες για το Αιγαίο”, αναφέρει.

Ο ιστορικός ναύαρχος Νίκος Παππας, λέει ότι ο κ. Πάγκαλος “παρεκτρέπεται” και μιλά για “αίσχος”. “Εάν ο κ. Αντιπρόεδρος μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κινδύνους για την εθνική της ανεξαρτησία και κυριαρχία, όπως πχ. το Λουξεμβούργο, τότε οι Ε.Δ. θα γίνουν περιττές”, σημειώνει.

Ο επίτιμος στρατηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αθανάσιος Κοντοκώστας. “Θα του πω ότι οι ένδοξοι πυροσβέστες έχουν χύσει αρκετό αίμα και ιδρώτα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά και του φυσικού πλούτου της χώρας (…) Πιστεύω ότι το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε