Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

“Λάβρος” ο Στρατούλης: Το Reuters λέει βλακείες – Κανένα ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών – Ο λαός δεν θα μείνει ξεκρέμαστος – “Φαρμάκι” για Άδωνι

ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Κατηγορηματικός ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή νέων εκλογών
– Καταφέρθηκε εναντίον του Reuters λέγοντας πως είναι “μία έτσι μία γιουβέτσι”
– Τι είπε για το κρίσιμο ζήτημα του ασφαλιστικού
– 1.5 δισ. ευρώ έχουν ρυθμιστεί από τις οφειλές τις πρώτες 16 μέρες
– “Σινκά τείχη, αδιαπέραστα οι κόκκινες γραμμές μας”
– “Βολές” και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις

Σινικά τείχη, αδιαπέραστα“. Έτσι χαρακτήρισε ο Δημήτρης Στρατούλης τις “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή καλημέρα του skai. Καμία μείωση μισθών, καμία μείωση συντάξεων, όχι σε νέους φόρους και όχι σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αυτές είναι οι “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως τις επανέλαβε ο κ. Στρατούλης.

Στρατούλης: Θα στηρίξουμε το ασφαλιστικό σύστημα χωρίς να κάνουμε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

“Μπορεί ο κύριος Σαμαράς να μην έχει καταλάβει γιατί έχασε τις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εταίροι όμως δεν κατάλαβαν;”, αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

“Η Γερμανία λογικά έχει βγάλει τα συμπεράσματά της από τις προηγούμενες αποφάσεις που έχει πάρει και που οδήγησαν σε δύο παγκοσμίους πολέμους”, δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Γερμανία.

Σχετικά με το ζήτημα που έχει αναχθεί σε ένα από τα πλέον… “καυτά” της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες, αυτό ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος, ο κ. Στρατούλης τόνισε: “Έχουμε πρώτον πρόσφατη λαϊκή εντολή και δεύτερον στήριξη του λαού, όπως δείχνουν και οι μετρήσεις που παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 50% και ξέρουμε ότι ο λαός μας στηρίζει. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε νέες εκλογές ή δημοψήφισμα αφού έχουμε νωπή λαϊκή εντολή. Για το ζήτημα αυτό έχει μιλήσει και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κι έχει τονίσει πως η λαϊκή εντολή που έχουμε είναι ισχυρή“.

Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως “τα ανώτατα όρια δεν υπάρχει περίπτωση να τα αγγίξουμε”.

Αγωγός, οφειλές και… Reuters

Όσον αφορά στον αγωγό που βρίσκεται στα… σκαριά, ο κ. Στρατούλης τόνισε πως “με τον αγωγό θα εργαστούν 22.000 άνθρωποι και τα κέρδη θα διοχετευθούν στην αγορά και όχι στην αποπληρωμή των δανειστών”.

Για την ρύθμιση των ασφαλιστικών ταμείων ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε κάτι… παραπάνω από ευχαριστημένος, δίνοντας και συγκεκριμένα στοιχεία: “Πάει πολύ καλά η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Ανταποκρίνονται και οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι με πολύ μεγάλο πατριωτισμό. Μέχρι τώρα στις 16 πρώτες ημέρες έχουν ρυθμιστεί 1,5 δισ. οφειλές”.

Επιπλέον, ο κ. Στρατούλης τόνισε πως άμεσα θα περιοριστούν οι “προκλητικές εθελούσιες εξόδους σε τράπεζες ή ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ”, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά δήλωσε οδήγησαν σε μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία. “Προς αυτή την κατεύθυνση έχω δώσει εντολή να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες οικονομικές μελέτες, έτσι ώστε να καταγραφούν οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των τραπεζών και να αποδοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα χρήματα που προβλέπει ο νόμος”, εξήγησε.

Ωστόσο, τα… καλύτερα, ο Δημήτρης Στρατούλης τα άφησε για το τέλος και συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πιο πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, το οποίο αναλύει τα… εφιαλτικά σενάρια για την Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι το Reuters ανέφερε πως η ΕΚΤ εξετάζει το σενάριο να πληρώνει η Ελλάδα με δεύτερο νόμισμα εντός Ευρωζώνης, σε περίπτωση που τελειώσουν τα χρήματά της

“Αυτά είναι βλακείες!” απάντησε αμέσως ο κ Στρατούλης για να επιτεθεί στο συγκεκριμένο μέσο λέγοντας: “Τα λέει μία έτσι μία γιουβέτσι. Αυτά είναι στα πλαίσια των διαπραγματευτικών εργαλείων ούτως ώστε να πάει η χώρα σε μία παράδοση άνευ όρων. Οι “κόκκινες γραμμές” μας είναι αδιαπραγμάτευτες. Οι δικές μας κόκκινες γραμμές δεν γίνονται ροζ”, τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

“Φαρμάκι” για Άδωνι

Όταν ρωτήθηκε για την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, πως “τα χημικά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βιταμίνες”, ο κ. Στρατούλης απάντησε πως ο κύριος Γεωργιάδης “θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του γιατί τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν ακροδεξιά στοιχεία και έχουν εντίκτυπο και στο κόμμα του, καθώς τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας συνεχώς μειώνονται”.

Μάλιστα, δεν δίστασε να πει πως αν συνεχίσει έτσι ο Άδωνις Γεωργιάδης, όντας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, το αποτέλεσμα θα είναι να πέσουν τα ποσοστά του κόμματος σε αυτά του… ΠΑΣΟΚ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε