Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στρος Καν: Μίλησε ως ύπατος αρμοστής στους ιθαγενείς

– “Ελληνες κάντε θυσίες – Τα χειρότερα δεν έχουν περάσει”
– “Η κυβέρνησή σας πρέπει να προκαλέσει ανάπτυξη”
– Επίσπευσε το πρόγραμμά του και φεύγει νωρίτερα απ’ την Ελλάδα μετά τις εντολές και τα χαμόγελα
– Στις 18.30 θα μιλήσει στην Βουλή – Στις 19.30 θα δει τον Αντώνη Σαμαρά
– Σε εξέλιξη συλλαλητήρια σε Κλαυθμώνος και Σύνταγμα
Με την φράση “Τα χειρότερα δεν έχουν περάσει”, ο επικεφαλής του ΔΝΤ έδωσε το στίγμα του τι θα ακολουθήσει – αν και προσπάθησε μετά να το αποδώσει στα όχι πολύ καλά αγγλικά του.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέβασή του στα εσωτερικά της χώρας μας όταν μίλησε για γενναία κυβέρνηση η οποία χρειάζεται πολιτική στήριξη όχι μόνο από τον λαό αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις.

“Διαπιστώσαμε”, είπε επίσης, “ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διάρκεια αποπληρωμής του χρέους και νομίζω πως θα πρέπει να επιμηκύνουμε τη διάρκεια της αποπληρωμής. Όλοι στην ΕΕ καταλαβαίνουν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ, από τη δική μας πλευρά είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε”.

Διαβάστε εδώ όλα όσα ειπώθηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σε συννενόηση με τις ελληνικές αρχές η ασφάλεια του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ αποφάσισε τελευταία στιγμή να ακυρώσει την διαμονή του σε ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας και να μην ανακοινωθεί ο νεος τόπος που θα καταλύσει εκείνος και οι συνεργάτες του.
Τόσο τα χθεσινά επεισόδια όσο και τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια έκαναν απ’ οτι φαίνεται απαγορευτική την διαμονή του στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο πριν τις 5 ολοκληρώθηκε και το γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο πρωθυπουργός στον ο κ. Στρος-Καν.
Παρόντες ήταν ο κ. Πάγκαλος, ο κ. Δρούτσας και ο κ. Ρουμελιώτης που είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Ο κ. Στρος Καν αναχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου ΦΩΤΟ NEWSIT

Στις 18.30 θα μιλήσει στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής και στις 19.30 θα δεί τον Αντώνη Σαμαρά. Ηδη συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια. Από την ομιλία του τελικά θα απέχει εκτός από το ΚΚΕ και η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Στρος Καν θα δεχθεί μια ερώτηση από κάθε κόμμα.

Υποδοχή με συλλαλητήρια

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή διοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς. Πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο Σύνταγμα έκανε συγκέντρωση και το ΠΑΜΕ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε