Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στρος Καν: “Τα χειρότερα δεν έχουν περάσει. Εχουμε εντυπωσιαστεί από την προσπάθεια του ελληνικού λαού”

Στρος Καν: “Τα χειρότερα δεν έχουν περάσει. Εχουμε εντυπωσιαστεί από την προσπάθεια του ελληνικού λαού”

Παπανδρέου: “Θετικό οτι η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται πια όλο και περισσότερο”.

Με αυτή την φράση ξεκίνησε η κοινή συνέντευξη του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινικ Στρος Καν.

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης οτι η απόφαση της χώρας μας ήταν να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για το μέλλον της Ελλάδας.

“Να αξιοποιήσουμε τον χρόνο από τον οποίο μπορούμε και απέχουμε από τις αγορες για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Αυτό το κάνουμε με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Το εχω ξαναπει τα πελώρια ελλείμαμτα ήταν σύμπτωμα παθογένειας.”

Και συνέχισε: “Οι αλλαγές δεν αφορούν την μείωση των κρατικών δαπανών αλλά την καθιέρωση κανόνων. Διαδικασιών λογοδοσίας και ελέγχου. Το κάθε ευρώ να πιάνει τόπο.”

“Δεν επιδιώκουμε αόριστα την αύξηση των δημοσίων εσόδων. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αποδίδεται φορολογική δικαιοσύνη και φορολογική συνείδηση. Να γίνει δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών”.

O κ. Στρος Καν είπε οτι το ΔΝΤ έχει εντυπωσιαστεί από τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, γιατί αυτός είναι που έχει πληγεί από τα μέτρα που είναι όμως απαραίτητα.
Πρόσθεσε βέβαια οτι απομένουν πολλά να γίνουν, τώρα όμως πρέπει να αποκατασταθεί η ανάπτυξη διότι χωρίς ανάπτυξη δεν θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα τη χώρας.

Επεσήμανε οτι το 2012 θα είναι το πρώτο έτος με θετική ανάπτυξη για την Ελλάδα.

Για το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους είπε: “Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διάρκεια αποπληρωμής του χρέους και νομίζω πως θα πρέπει να επιμηκύνουμε τη διάρκεια της αποπληρωμής. Όλοι στην ΕΕ καταλαβαίνουν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ, από τη δική μας πλευρά είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε”.

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε