Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Σχεδόν απίθανο ΛΑΟΣ και Οικολόγοι να μπουν στη Βουλή – Η έκπληξη της “Δημιουργία ξανά”

Σχεδόν απίθανο ΛΑΟΣ και Οικολόγοι να μπουν στη Βουλή – Η έκπληξη της “Δημιουργία ξανά”

Οι ελπίδες των δύο κομμάτων, ΛΑΟΣ και Πράσινων-Οικολόγων έχουν σχεδόν εξαλειφθεί καθώς, σύμφωνα με εκτίμηση της Singular Logic, δείχνουν τάσεις ανόδου, αλλά δεν συγκεντρώνουν 3% ενώ η ενσωμάτωση κοντεύει στο 100%.

Κορυφώνεται η αγωνία για τον ΛΑΟΣ και τους Οικολόγους Πράσινους, καθώς θα χρειαστεί να καταμετρηθούν ακόμη και οι τελευταίες ψήφοι, για να δούμε αν θα καταφέρουν να μπουν στην επόμενη βουλή. Την ίδια ώρα η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δεν μπαίνει τελικά στη Βουλή.

Έτσι, με καταμετρημένο το 96,02% των εκλογικών τμημάτων, ο ΛΑΟΣ αγγίζει το 2,89% και οι Οικολόγοι Πράσινοι το 2,91%, ενώ η ΔΗΣΥ δείχνει να υποχωρεί και να βρίσκεται λίγο πάνω από το 2,58%.

Ωστόσο, εκπλήξεις είχαμε και στα μικρότερα κόμματα, κάποια απ’ τα οποία εμφανίζονται για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές. Όπως το κόμμα «Δημιουργία Ξανά», που φαίνεται να λαμβάνει το 2% και η Δράση του Στέφανου Μάνου, που αγγίζει το 1,7%.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τριπλασιάζει το ποσοστό της σε σχέση με τις εκλογές του 2009 λαμβάνοντας το 1,2% (το 2009 είχε λάβει 0,36%), ενώ η Κοινωνική Συμφωνία των Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη, δύο πρώην επιφανών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μάλλον δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των ιδρυτών του, καθώς βρίσκεται στο 0,9%.

Επίσης, το Κίνημα Δεν Πληρώνω «φλερτάρει» με το 1%, ενώ ο βετεράνος πλέον Βασίλης Λεβέντης με την Ένωση Κεντρώων διπλασιάζει τα ποσοστά του, λαμβάνοντας το 0,58%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε