Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Συγγνώμη μέσω Γερμανίας από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από τους πολιτικούς πιστεύει ο υπουργός Ανάπτυξης, όπως λέει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Έλληνας υπουργός παραδέχτηκε (ξανά) την ευθύνη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος για την κατάσταση της χώρας, ζητώντας συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Εκτίμησε μάλιστα ότι η εποχή Παπανδρέου μοιάζει να έφτασε στο τέλος της καθώς ο πρώην πρωθυπουργός παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

«Ωστόσο αυτή δεν ήταν αποτυχία μόνο της κυβέρνησης (…) Η αντιπολίτευση συμπεριφερόταν σαν να μην την αφορά τι θα συμβεί με την Ελλάδα, σαν μην επρόκειτο για τη δική της χώρα. (…) Αλλά και οι εταίροι μας στην ΕΕ έκαναν λάθη. Υπήρξαν περιττές καθυστερήσεις, οι οποίες επιδείνωσαν κι άλλο την κρίση», πρόσθεσε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλά και για τις καταστροφικές επιπτώσεις της πολιτικής των επιδοτήσεων από την ΕΕ στην Ελλάδα, για την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης στην Ελλάδα.

«Ενώ παίρναμε με το ένα χέρι τα χρήματα από την ΕΕ, δεν επενδύαμε με το άλλο χέρι σε νέες ανταγωνιστικές τεχνολογίες. Όλα πήγαιναν στην κατανάλωση. Το αποτέλεσμα ήταν ότι όσοι παρήγαν κάτι, έκλειναν τις επιχειρήσεις τους και ίδρυαν εισαγωγικές εταιρίες ώστε να έχουν μεγαλύτερα κέρδη. Αυτή είναι η πραγματική καταστροφή αυτής της χώρας», δηλώνει ο Έλληνας υπουργός.

Χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία πιο ώριμη από το πολιτικό της σύστημα και προειδοποιεί ότι αν συνεχιστούν οι περικοπές του εισοδήματος των πολιτών και οδηγηθεί η Ελλάδα από την ύφεση στην κατάθλιψη, θα προκύψει σοβαρό ζήτημα διατήρησης της κοινωνικής ειρήνης.

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δε θα υπάρξει σήμερα συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup» λένε οι Γερμανοί

Όλα τα μέτρα που θα μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην φτώχεια – Μαχαίρι σε μισθούς – συντάξεις – Μονιμότητα τέλος

«Δεν υπάρχουν λόγια για την ανευθυνότητα των Ελλήνων πολιτικών»

Δραματική νύχτα – Δεν υπάρχει τελική συμφωνία – Περιμένουν οι Ευρωπαίοι το οριστικό “ναι” της Ελλάδας

Καρατζαφέρης: Δε θα σταθώ εμπόδιο, ούτε θα γίνω Λούκα

Συμφώνησαν σε όλα τα οδυνηρά μέτρα – Μόνο αγκάθι η διαφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για τις συντάξεις

Χρυσοχοϊδης: “Κλήθηκα να υπογράψω το Μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο”

Σάλος από την παραδοχή Χρυσοχοΐδη: “Δεν το είπα με καμάρι ότι δεν διάβασα το Μνημόνιο – Υποκριτική η στάση της ΝΔ”

Χρυσοχοϊδης: “Δεν διάβασα το Μνημόνιο”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε