Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σύγκληση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η Ν.Δ.

Αφορμή ήταν η κινητικότητα που παρατηρείται στο Αιγαίο με τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη.

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά και την κινητικότητα που ανέπτυξαν στο Αιγαίο τα ερευνητικά σκάφη «Πίρι Ρέις» και «Τσεσμέ» και τη μη πειστική επιχειρηματολογία του τουρκικού υπουργείου, ζητεί η ΝΔ, δια του αντιπροέδρου της, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο κ. Αβραμόπουλος, και με την ιδιότητά του, του τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρει ότι «η κινητικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο με την έξοδο των “Πίρι Ρέις”και “Τσεσμέ”, σε συνδυασμό με σειρά ενεργειών από την πλευρά της Τουρκίας, που υπονομεύουν και θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και η μη πειστική επιχειρηματολογία του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα λεπτή, όσο και ανησυχητική, κατάσταση, η οποία πρέπει συνολικά να εξεταστεί».

«Για το λόγο αυτό, η ΝΔ ζητεί την έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που προβλέπεται στο αρ. 82 παρ. 4 του Συντάγματος βάσει του ν.3132/2003 παρ 3, με αποκλειστικό θέμα την εν γένει στάση της Τουρκίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», προστίθεται στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε