Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Συγχωνεύσεις και αποκρατικοποιήσεις στο τραπέζι των τριών – Σήμερα η νέα συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καθώς η κυβέρνηση περιμένει την απάντηση της τρόικας για τα ισοδύναμα μέτρα, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συναντώνται δυο φορές σε διάστημα 48 ωρών.

Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα γίνει σήμερα στις 16:00 και θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο το τι θα γίνει με τις αποκρατικοποιήσεις και τις συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών. Και τα δυο είναι μέσα στις απαιτήσεις της τρόικας…

Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης και η ατζέντα θα είναι λίγο έως πολύ ίδια. Θα απασχολήσουν επίσης αποδεσμεύσεις πόρων και προώθηση μεγάλων έργων.

Με τον Αντώνη Σαμαρά να ετοιμάζεται για την ευρωπαϊκή του περιοδεία, που θα τον φέρει στις 24 και 25 Αυγούστου σε Βερολίνο και Παρίσι για τις συναντήσεις με Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Όλαντ, στόχος της κυβέρνησης είναι να στείλει ένα σαφές μήνυμα στο εξωτερικό πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, τις συγχωνεύσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και τις αλλαγές που απαιτούνται.

Φυσικά, στο επίκεντρο των συναντήσεων των τριών αρχηγών, θα βρεθούν και τα μέτρα των 11.5 δισ. ευρώ που «κλείδωσαν» στη συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο, την Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτη συμφωνία με την τρόικα – “Κλείδωσαν” μέτρα από τα 11,5 δισ

ΑΝ.ΕΛ: Η τρόικα δίνει παραγγελίες και τις αποδέχονται αδιαμαρτύρητα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε