Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συγχωνεύσεις και μείωση στρατοπέδων

Συγχωνεύσεις και μείωση στρατοπέδων

Συγχώνευσεις και μείωση του αριθμού των στρατοπέδων αλλά και αλλαγές στο νόμο περί εξοπλισμών προανήγγειλε ο Μπεγλίτης

 

Σε χαοτική κατάσταση παρέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η νέα κυβέρνηση, δήλωσε ο υφυπουργός Πάνος Μπεγλίτης κατά τη συνεδρίαση του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Μπεγλίτης κατήγγειλε σημαντική σπατάλη πόρων και απουσία της πολιτικής διεύθυνσης στις ένοπλες δυνάμεις και εξήγγειλε σχεδιασμό νέας δομής, με στόχο μικρότερο, ευέλικτο και με καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες στράτευμα.

Μέσα στους στόχους είναι και η συγχώνευση στρατοπέδων και η μείωση του αριθμού τους, λέγοντας ότι τα τελευταία πέντε χρόνια υπήρξε αύξηση του αριθμού των στρατοπέδων για πελατειακούς λόγους χωρίς να εξυπηρετείται η άμυνα της χώρας. 

Εξέφρασε επίσης την πρόθεση του υπουργείου να αλλάξει το νόμο περί εξοπλισμών της προηγούμενης κυβέρνησης, τον οποίο χαρακτήρισε «αναποτελεσματικό», καθώς και να καταθέσει νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών και να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όσον αφορά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενημέρωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία «Αμπού Ντάμπι Μαρ» για την επίτευξη συμφωνίας-πλαισίου, με ευθύνη για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, για τη βιωσιμότητα των Ναυπηγείων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε