Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Συμφωνία Παπαδήμου-αρχηγών για εκλογές 29 Απριλίου ή 6 Μαϊου

Συμφωνία Παπαδήμου-αρχηγών για εκλογές 29 Απριλίου ή 6 Μαϊου

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κομισιόν.Ανδρέας Λοβέρδος: Συγκυβέρνηση, αν χρειαστεί, και μετά τις εκλογές.

Στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαϊου θα γίνουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Κομισιόν την περασμένη Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρει η Καθημερινή ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον κ. Μπαρόζο οτι αυτό έχει συμφωνηθεί απο τον ίδιο και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν έχουν εγείρουν ενστάσεις αλλά θεωρούν αυτονόητο οτι απο τον Μάιο και μετά στην Αθήνα θα υπάχρει νέα κυβέρνηση η οποία θα συνεχίσει την εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου, ο υπουργός Υγείας Ανδρεάς Λοβέδρος τάσσεται υπέρ μιας συγκυβέρνησης, αν χρειαστεί, μετά τις εκλογές. Οπως λέει χαρακτηριστικά, “το θέμα δεν είναι ένας πολιτικός να μιλά για κινδύνους, αλλά να πράττει με τρόπο, ωστε να αποφεύγονται οι κίνδυνοι. Υποστήριξα την ανάγκη πολιτικών συγκλίσεων, συναίνεσης και συγκυβέρνησης απο το 2010 σταθερά. Η πολιτική αυτή κατακτήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 και, αν χρειαστεί, θα κατακτηθεί σε κάθε περίπτωση και μετά τις εκλογές”.

Διαβάστε

Παπαδήμος: Θα γίνουν εκλογές όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της

Αβραμόπουλος: «Συνεργασία και σε περίπτωση αυτοδυναμίας»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε