Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ για τον Μεϊμαράκη – Τα “καρφιά” Κακλαμάνη σε Στουρνάρα

Συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ για τον Μεϊμαράκη – Τα “καρφιά” Κακλαμάνη σε Στουρνάρα

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις ενόψει τω κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή με αφορμή καταγγελίες που εμπλέκουν ονόματα πολιτικών στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μεταξύ των οποίων και του νυν Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζεται η ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια και άμεσες διευκρινίσεις ώστε να υπάρχουν σκιές, ενώ ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μέσω twitter επισημαίνει ότι όσων τα ονόματα εμπλέκονται πρέπει να παραιτηθούν από τις θέσεις που βρίσκονται.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος με ερώτησή του «καρφώνει» τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για τους χειρισμούς του υπουργείου σε σχέση με τις λίστες πολιτικών για παράνομο πλουτισμό που έχει στα χέρα του το ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα ο κ. Κακλαμάνης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

«Εδώ και μερικές εβδομάδες, όπως κατά διαστήματα συμβαίνει κατά την τελευταία τριετία, που η χώρα αντιμετωπίζει ένα αδυσώπητο οικονομικό πόλεμο, η κοινή γνώμη των ανύποπτων για τις μεθόδους της 5ης φάλαγγας που συγκροτούν διάφορα πολιτικά και οικονομικο-μιντιακά συμφέροντα και υπονομεύει συστηματικά την εθνική προσπάθεια, δέχεται κατά ριπάς «έγκυρες» πληροφορίες για λίστες πολιτικών, βουλευτών πρώην και νυν και άλλων αξιωματούχων του κράτους που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ή άλλες υπηρεσίες για παράνομο πλουτισμό, την ώρα που ευρύτατα λαϊκά στρώματα στερούνται τον επιούσιο, μαστίζονται από την ανεργία κ.ο.κ.»

Και επισημαίνει «ουδέποτε, όμως, μέχρι τώρα και με την εξαίρεση των Τάσου Μαντέλη και Ακη Τσοχατζόπουλου που ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» τους από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής βοήθησε ουσιαστικά τη Δικαιοσύνη στο έργο της, το περίφημο Σ.Δ.Ο.Ε. δεν έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες και στοιχειοθετημένες περιπτώσεις νυν ή και πρώην βουλευτών.»

Αντιθέτως, σημειώνει, «Με τη συνέργεια ικανής μερίδας ΜΜΕ συμβάλλει στην επιδιωκόμενη από την αναφερόμενη 5η φάλαγγα απαξίωση των πάντων. Έτσι μπορούν να διαφεύγουν μέσα στο πλήθος των «υπόπτων» και οι πραγματικοί λυμεώνες – κοινώς «λαμόγια του δημοσίου», ενώ ο λαός καλείται σε έναν αγώνα υπό αμφισβητούμενης εντιμότητας και πατριωτισμού ηγεσία».

Ο κ. Κακλαμάνης κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι με ιδιαίτερη ευκολία «προσδίδει «γενικώς και αορίστως» κύρος σε φήμες και διαρροές πραγματικών ή ανύπαρκτων στοιχείων για μέλη του Κοινοβουλίου, αντί να διατάξει έλεγχο για τους δράστες αυτών και πρωτίστως να επιβάλλει άμεση διαλεύκανση και άμεση ενημέρωση της Βουλής και της Δικαιοσύνης για συγκεκριμένα πάντοτε πρόσωπα και πράξεις».

Και ερωτά συγκεκριμένα τον ίδιο τον κ. Στουρνάρα:

1. Ποιαν αξία φαντάζεται ότι θα έχει για τη χειραγωγούμενη κοινή γνώμη η ψήφος υπέρ των αναγκαίων, κατά την άποψη, του μέτρων οποιουδήποτε στιγματιζόμενου ανευθύνως βουλευτή, όταν οι απλοί πολίτες θ’ αμφιβάλλουν αν είναι καρπός πατριωτικής επιλογής και όχι συναλλαγής ή εκβίασης, όπως η 5η φάλαγγα θα διαρρέει και η κοινή γνώμη θα είναι πρόσφορη να πιστέψει; και αν

2. Θα ανακοινώσει αν και για ποιούς εν ενεργεία βουλευτές διεξάγεται συγκεκριμένη έρευνα ώστε να δοθεί η δυνατότητα σ’ αυτούς είτε να αντικρούσουν αμέσως και αποτελεσματικά την όποια κατηγορία, είτε να απόσχουν από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα επικείμενα μέτρα, έργο για το οποίο οφείλουν να ενεργήσουν κατά συνείδησιν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μεϊμαράκης έθεσε εαυτόν σε “καραντίνα” – Προσωρινά αφήνει το προεδρείο της Βουλής – Ζητά άμεση δημοσίευση της λίστας του ΣΔΟΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε