Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Τιτόφ για την ενίσχυση συνεργασίας Ρωσίας – Ελλάδας

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Τιτόφ για την ενίσχυση συνεργασίας Ρωσίας – Ελλάδας

Με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Τιτόφ, συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε όλους του τομείς, με συγκεκριμένα και ουσιαστικά βήματα, τα οποία θα συνοδεύονται από την αναβάθμιση των πολιτικών επαφών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις αρχές του επόμενου έτους, σε συνέχεια πρόσκλησης του κ. Αβραμόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η πρόοδος των διαβουλεύσεων για την υπογραφή του νέου Σχεδίου Δράσης Ελλάδας- Ρωσίας 2013-2015, η ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και η ενίσχυση του τουρισμού. O κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πλέον θετικούς υποστηρικτές της αμοιβαίως επωφελούς ανάπτυξης των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία και ανέφερε ενδεικτικά την ενεργό υποστήριξη της χώρας μας στο θέμα της κατάργησης του καθεστώτος θεωρήσεων Σένγκεν για τις επισκέψεις Ρώσων πολιτών στην Ευρώπη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε