Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνάντηση Μέρκελ Μόντι στο Βερολίνο

Συνάντηση Μέρκελ Μόντι στο Βερολίνο

Τα επόμενα βήματα στη μάχη για την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης θα τεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του ιταλού πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο.

Μετά τον Φρανσουά Ολάντ και τον Αντώνη Σαμαρά, η Άγκελα Μέρκελ υποδέχεται σήμερα το μεσημέρι στη γερμανική πρωτεύουσα τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθούν οι τελευταίες εξελίξεις και οι επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.
Τα σχέδια της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών και ο ρόλος του μόνμου μηχανισμού στήριξης ESM αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς.

Ο Μάριο Μόντι, όπως και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και επιδιώκουν να διατηρήσουν σε ανεκτά για τους πολίτες τους όρια τα μέτρα λιτότητας.
Ο ιταλός πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η καγκελάριος θα πρέπει να πεισθεί. Ο Μόντι εντείνει τις προσπάθειές του προκειμένου η Ρώμη να γίνει αναντικατάστατος συνομιλητής του Βερολίνου στην κρίσιμη αυτή φάση για το μέλλον του κοινού νομίσματος.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Τον Μπαρόζο θα δει ο Μόντι πριν τη Μέρκελ

Και επίσημα υποψήφιος ο Ρόμνεϊ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε