Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συνάντηση Παπανδρέου-Ομπάμα; – Απίστευτο παρασκήνιο πίσω απ’ το “κούρεμα”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Αν δεν υπάρξει άλλη “έκπληξη” ενδιάμεσα, τότε ο Γ. Παπανδρέου την ερχόμενη εβδομάδα (κάποιοι λένε από Τρίτη ως Πέμπτη) θα βρεθεί στις ΗΠΑ

Η κατάσταση ώρα την ώρα κλιμακώνεται. Οι πληροφορίες που αρχικά μιλούσαν για τηλεφωνικές επαφές του Πρωθυπουργού, γρήγορα αναβαθμίστηκαν και μιλούν για συνάντηση του Γ. Παπανδρέου τόσο με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τ. Γκάιντνερ.
Όλα αυτά σε επίπεδο πληροφοριών, οι οποίες πριν καν επιβεβαιωθούν επίσημα, πέρασαν σε ακόμη πιο… υψηλό επίπεδο και τώρα μιλούν για τετ α τετ Παπανδρέου-Ομπάμα, με την ελληνική πλευρά να αποζητά μια δήλωση-στήριξη των ΗΠΑ προς την κατεύθυνση του μικρότερου “κουρέματος” με ταυτόχρονη ανταλλαγή ομολόγων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας.
Πάντως ενώ όλα δείχνουν ότι μετά από σχετικό αίτημα της Αθήνας τόσο το ΔΝΤ όσο και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ είπαν το “ναι” σε μια συνάντηση, ακόμη είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ομπάμα, ενώ άλλες πληροφορίες λένε ότι είναι πιο πιθανή μια συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο Τ. Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης:
”Μάλλιασε” η γλώσσα τους να μας μιλάνε για ”κούρεμα”

Στις Βρυξέλλες ο Παπανδρέου – Αποφασίζεται το… μήκος του κουρέματος;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε