Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συνάντηση Σαμαρά με την τρόικα

Θα ταχθεί υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών και των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα προκειμένου να μειωθεί το κόστος.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας θα έχει αύριο στην Ρηγίλλης ο κ. Αντώνης Σαμαράς, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις Μέρκελ για την ελληνική οικονομία και την έκφραση αλληλεγγύης της ΝΔ προς την κυβέρνηση.

Στην συζήτηση που θα έχει με τους εκπροσώπους της τρόικας (η συνάντηση θα γίνει στη 1.30 το μεσημέρι) ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει την άποψή του ότι «η πολιτική του μνημονίου προκαλεί ασφυξία στην ελληνική οικονομία ενώ αυτό που χρειάζεται είναι να ενισχυθεί η αναπτυξιακή διάσταση». Θα ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ τάσσεται κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα και θα προβάλλει ότι δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, αλλά θα αυξήσουν την ανεργία και θα ενισχύσουν περαιτέρω τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Πάντως θα ταχθεί υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών και των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα προκειμένου να μειωθεί το κόστος και παράλληλα να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός. Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ προτείνει να περιορισθούν οι προλήψεις σε ποσοστό πέντε προς ένα σε σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και παράλληλα να γίνουν μετατάξεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών και οργανισμών.

Επίσης ο κ. Σαμαράς θα ταχθεί κατηγορηματικά κατά της ελεγχόμενης χρεοκοπίας παρότι στις Βρυξέλλες συζητείται ως δυνατότητα που θα συνδυάζεται με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης που σχεδιάζεται.

Νωρίτερα στις 11.00 το πρωί θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος. Στην συνεδρίαση θα συζητηθούν τα συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στην βουλή την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς στην εισήγησή του θα επισημάνει ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό για τη ΝΔ και επιβεβαίωσε την ορθότητα της αντιμνημονιακής γραμμής που ακολούθησε το κόμμα. Θα αναφέρει πάντως ότι δεν “έτρεξαν” όλοι οι βουλευτές κατά την προεκλογική περίοδο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε