Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνάντηση Τσίπρα με τον Mike Pence στον Λευκό Οίκο – Το “tweet” του πρωθυπουργού [pics]

Συνάντηση Τσίπρα με τον Mike Pence στον Λευκό Οίκο – Το “tweet” του πρωθυπουργού [pics]

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Mike Pence είχε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός μάλιστα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό του twitter στιγμιότυπο από την συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς.

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Mike Pence στον Λευκό Οίκο” ήταν η λιτή ανάρτηση του πρωθυπουργού.

Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της συνάντησης με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, στον Λευκό Οίκο.

Σημειώνει ειδικότερα ότι “με τον αντιπρόεδρο αποφασίσαμε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις”. Και υπογραμμίζει: “Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά & αμυντικά”.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ στο Blair House.

Έχουμε και λέμε: Finacial Times, Bloomberg, Politico, PBS, CNBC, Washington Post, WSJ. Οι απεσταλμένοι τους ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συνάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Blair House λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για όλα. Κυρίως για τις επενδύσεις, την πορεία της οικονομίας, τη συνάντησή του στο ΔΝΤ με την Κριστίν Λαγκάρντ. Οι συντάκτες και τα στελέχη μερικών από τα πιο σημαντικά ΜΜΕ των ΗΠΑ πέρασαν αρκετή ώρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δεν στάθηκαν μόνο στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, την πρώτη επίσημη των δυο ανδρών. Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και απάντησε σε πολλά. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις