Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ: Βενιζέλος: Ποιός θέλει ένα ΠΑΣΟΚ χαμένο για χαμένο;

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ: Βενιζέλος: Ποιός θέλει ένα ΠΑΣΟΚ χαμένο για χαμένο;

Σε ένα κλίμα υποτονικό, που δεν θύμιζε σε τίποτα συνέδρια άλλων εποχών, άρχισε τις εργασίες του το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με την ομιλία του Προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άφησε αιχμές εναντίον όσων αποφάσισαν να απέχουν από τις εργασίες του συνεδρίου, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ηχηρές απουσίες, αλλά ηχηρές παρουσίες απευθυνόμενος στους συνέδρους.
Οι αιχμές δεν αφορούσαν μόνο τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία, αλλά και τον Κώστα Σημίτη και άλλους πρωην βουλευτές και άλλοτε πρωτοκλασάτα στελέχη του πασοκ.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε και συγκεκριμένη αιχμή εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι συλλογικό και όχι αρχηγικό η κληρονομικό κόμμα.

Απήθυνε επίσης έκκληση για κοινή κάθοδο των δυνάμεων της κεντροαριστεράς στις εκλογές.

Μίλησε επίσης για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και ζήτησε:

– να μην ληφθούν άλλα μέτρα
– εθνικό φορολογικό σύστημα
– εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης
– καθαρούς κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι στο ΠΑΣΟΚ “δεν παίζουμε μικροκομματικά ή εσωκομματικά παιχνίδια με την μοίρα του τόπου και του λαού”.

Στον χαιρετισμό προς το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης κράτησε ανοιχτό το δίαυλο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

“Πρέπει να συναντηθούμε όλος ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δυνάμεις του λαϊκισμού και το τέρας του ναζισμού” είπε χαρακτηριστικά, πρόσθεσε όμως την ανάγκη “θαρραλέας αναγνώρισης των λαθών προκειμένου να υπάρξει υπέρβαση

Λίγο νωρίτερα στην ομιλία το ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε ουσιαστικά τη ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις της κεντροαριστεράς σε “κοινή κάθοδο” στις εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΦ


Streaming Live by Ustream
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοί θα βρεθούν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ από τα άλλα κόμματα Συνέδριο νεολαίας ΠΑΣΟΚ – Μόνο κατ’ όνομα!

Αντεπίθεση Κουρουπλή: Εγώ δεν γλείφω και με τα κέρατά μου – Επιμένει η Χριστοφιλοπούλου: Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη

Χαμός στο συνέδριο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ – Έσπασαν πόρτες στο ΣΕΦ!

“Πολιτική έρευνα” για ανατροπή Παπανδρέου​…!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε