Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Συνομιλίες με την Ελλάδα ζητεί η ΠΓΔΜ

Ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι.ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι.ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να συναντηθεί με τον Δ. Δρούτσα ζήτησε ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων “ΜΙΑ”, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας έστειλε αίτημα στις ελληνικές Αρχές για τη διεξαγωγή διμερούς συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και του έλληνα αναπληρωτη Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ είπαν στο πρακτορείο πως αν η η ελληνική πλευρά αποδεχθεί το αίτημα, η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει στις 28 Ιανουαρίου στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Αφγανιστάν.

Επίσης αναφέρεται ότι εκτός του ζητήματος της ονομασίας, στη συνάντηση των κυρίων Μιλόσοσκι και Δρούτσα θα μπορούσε να εξετασθεί η δυνατότητα ανύψωσης των διπλωματικών σχέσεων σε επίπεδο Πρεσβειών καθώς και το θέμα της υπογραφής συμφωνίας για αποφυγή της διπλής φορολόγησης και το άνοιγμα νέων συνοριακών διόδων μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας.

Ο  πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι αναμένει να συνεχιστούν οι διμερείς συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο ζήτημα του ονόματος. Ωστόσο, ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι “τα μηνύματα που αποστέλλει η Αθήνα, δεν δημιουργούν αισιοδοξία ότι μπορεί να σημειωθεί κάποια εξέλιξη” και πρόσθεσε: “Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε κάτι θα αλλάξει στις γενικές θέσεις του γείτονά μας, γιατί αυτές τις ημέρες στέλνονται αρνητικά μηνύματα αναφορικά με τη στάση του. Ίσως μέσω των συναντήσεων, των συνομιλιών, της παρουσίασης των επιχειρημάτων και των νέων ιδεών, να συμβεί κάτι νέο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε