Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιστόρητη η εξίσωση κομμουνισμού – φασισμού – “Προστριβές” μέσα στην κυβέρνηση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του απαντώντας στην ΝΔ. Παράλληλα χαρακτηρίζει «αυτονόητη και επιβεβλημένη» την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να μη συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της Προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

«Κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη, ιδίως σε μια περίοδο που η άκρα δεξιά επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για εμμονή στη λεγόμενη «θεωρία των δύο άκρων», σημειώνοντας: «Στο πλαίσιο αυτό, οι αντιδράσεις της ΝΔ για τη συγκεκριμένη επιλογή δείχνουν τη σταθερή εμμονή της στη λεγόμενη «θεωρία των δύο άκρων», η οποία το μόνο που κάνει είναι να αθωώνει τον ναζισμό».

Αντιδράσεις μέσα από την κυβέρνηση

«Ωστόσο η απόφαση αυτή του Σταύρου Κοντονή φαίνεται πως θορύβησε και βουλευτές της συγκυβέρνησης, και συγκεκριμένα τον ΑΝΕΛ, με τον Δημήτρη Καμμένο να εκφράζει απορίες για το αν υπάρχει χώρα στον Δυτικό κόσμο που δεν καταδικάζει τα “κομμουνιστικά έγκλήματα” όπως τα ανέφερε.

Εχετε αναρωτηθεί γιατί είμαστε η μοναδική Δυτική χώρα που δεν θέλει κομπλεξικά να αναγνωρίσει τον ολοκληρωτισμό των κομμουνιστικών καθεστώτων ;

Από πότε η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα εγκλήματα τα οποία έχει αναγνωρίσει τόσο ο Πούτιν όσο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ;

Ποιά Ελλάδα είναι αυτή ;

Ο κομμουνισμός δεν διέπρεψε στον ρατσισμό στις μαζικές δολοφονίες και την μισαλλοδοξία ; Δεν κατεδίωξε κάθε Θρησκεία ;
Γνωρίζετε τι πέρασαν οι Εσθονοί κάτω από την Σοβιετική κομμουνιστική μπότα; Εκτός εαν νομίζετε ότι πέρασαν τέλεια και σήμερα γιορτάζουν τις ευτυχείς αναμνήσεις τους.

Για την ιστορία οι Σοβιετικοί απέλασαν πάνω απο 33.000 Εθνονους απο 1945-1951 στην Σιβηρία και το Καζακστάν με την κατηγορία ότι ήταν “εχθροί του λαού” και “εχθροί των εργατών”. Το 1949 το 70% των απελαθέντων ήταν γυναικόπαιδα κάτων των 16 ετών..!!»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις