Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Απρόκλητη η παρέμβαση του ΔΝΤ στα εσωτερικά της χώρας

ΣΥΡΙΖΑ: Απρόκλητη η παρέμβαση του ΔΝΤ στα εσωτερικά της χώρας

Η έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, στην οποία αναφέρεται πως η αυξανόμενη επιρροή τουΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει σε στάση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ, προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σε σνακοίνωσή του κάνει λόγο για απρόκλητη παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας, σημειώνοντας επίσης πως “δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα μιας χώρας με απροκάλυπτο τρόπο”. 

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

“Δεν έχει μάθει τίποτα από τις αποτυχίες του και την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει ανά τον κόσμο. Εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι απόψεις του είναι πιο σημαντικές από τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των λαών. Με την παρέμβασή του αυτή, επιπλέον, το ΔΝΤ δείχνει ότι και το ίδιο δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για το πρόγραμμα που ακολουθείται στη χώρα μας, αναιρώντας έτσι και τη φιλότιμη επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για την ‘αλλαγή κλίματος’.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής κ. Τσακαλωτός δήλωσε πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά θα σημάνει το τέλος της μνημονιακής πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ΔΝΤ που μας δίνει τις δόσεις αναφέρει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο – Ζητούν νέες απολύσεις στο Δημόσιο και έκτακτη εισφορά έως και το 2016

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε