Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα συνεργαστούμε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα συνεργαστούμε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση

Πολιτικά αστεία η συζήτηση για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τη ΝΔ, δηλώνει ο συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, Θ. Παρασκευόπουλος, στο ZDF

«Πολιτικά αστεία συζήτηση που δεν έχει καμία βάση», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τη συζήτηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι με βάση τα έως τώρα στοιχεία των αποτελεσμάτων προκύπτει μια εικόνα θετικών ανατροπών, καθώς παγιώνεται ένας νέος πολιτικός χάρτης με το άξονα της πολιτικής ζωής να έχει πάει προς τα αριστερά. Ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, είπε ο κ. Σκουρλέτης το στοιχείο αυτό θα ληφθεί σοβαρά υπόψη , γιατί η πολιτική δεν μπορεί πλέον να είναι ίδια στο εξής, όσον αφορά τη στάση έναντι της ΕΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι αν θέλουμε η χώρα να έχει ισχυρή διαπραγματευτική φωνή θα έπρεπε όλοι να επιθυμούν την ύπαρξη μιας ισχυρής αντιπολίτευσης, κάτι που θα ωφελήσει και τη χώρα και τη δημοκρατία, αποκλείοντας κατηγορηματικά τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της συμμετοχής σε κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, επανέλαβε και ο Θεόδωρος Παρασκευόπουλος, οικονομολόγος και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση με την Αθήνα, στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «ZDF», λίγη ώρα μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας. «Η δημοκρατία προβλέπει ότι υπάρχει και αντιπολίτευση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.

 «Κάποιοι προφανώς, δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει την κρισιμότητα της κατάστασης και συνεχίζουν την κομματική τακτική τους», δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, κληθείς αμέσως μετά, από το στούντιο της εκπομπής, να σχολιάσει την τοποθέτηση.

 Ερωτηθείς πάντως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να οργανώνει απεργιακές κινητοποιήσεις, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και διευκρίνισε ότι τις απεργίες οργανώνουν τα συνδικάτα. «Όχι εμείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πολιτικά τα αιτήματα των εργαζομένων», σημείωσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε