Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτελεστικοί λογιστές της τρόικας οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτελεστικοί λογιστές της τρόικας οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης

Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι όλα όσα με ψεύτικες διακηρύξεις προθέσεων απέρριπταν προεκλογικά, τώρα αποτελούν τη συνισταμένη της κυβέρνησης.

Την κατηγορία ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση «ως εκτελεστικοί λογιστές, αφού προηγουμένως είχαν πάρει την έγκριση της τρόικας, απεργάζονται τα νέα μέτρα κοινωνικού σφαγιασμού και ισοπέδωσης», απευθύνει στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Με αφορμή τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και τις δηλώσεις που έγιναν στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι όλα όσα με ψεύτικες διακηρύξεις προθέσεων απέρριπταν προεκλογικά, τώρα αποτελούν τη συνισταμένη της κυβέρνησης. Η συμφωνία τους στα νέα μνημονιακά μέτρα είναι συμφωνία στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στη διάλυση της παιδείας, της υγείας, των δημόσιων αγαθών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει επίσης, ότι ο στόχος περί «επιμήκυνσης» της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι συνώνυμος με την επιμήκυνση της λιτότητας, η «επαναδιαπραγμάτευση» και τα «ισοδύναμα μέτρα» δεν είναι τίποτα άλλο παρά λέξεις κενές περιεχομένου, τις οποίες οι κυβερνητικοί εταίροι αναμασούν υποκριτικά.

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ είναι υπόλογοι προς τον ελληνικό λαό για τη συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής που έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ .

Διαβάστε

Μειώνονται οι μισθοί του πρωθυπουργού, υπουργών, πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Μπαρόζο – Σαμαράς: “Να αποφεύγονται οι κακές δηλώσεις των Ευρωπαίων – Νέα σύσκεψη των τριών τη Δευτέρα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε