Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει για επαναδιαπραγμάτευση

ΣΥΡΙΖΑ: Μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει για επαναδιαπραγμάτευση

Δείτε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις Σαμαρά – Μέρκελ μετά τη συνάντηση των δύο αρχηγών.

«Η θρυλούμενη επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση πνίγηκαν στα “κύματα συμπάθειας” της κ. Μέρκελ προς τον “δοκιμαζόμενο” ελληνικό λαό, αλλά και την αναμονή της Έκθεσης της τρόικας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, για τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στο Βερολίνο και προσθέτει ότι μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης.

Αντί γι’ αυτό, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απλώς δήλωσε «υπερήφανα και αξιόπιστα» την υποταγή του στη γερμανική ακαμψία, που διαλύει μέσω των ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελευθέρων πολιτικών την Ελλάδα, αποδομώντας συνολικά και την Ευρώπη.

Το συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι, ότι ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα, ενώ, κανείς δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και ότι δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και εξόδου της χώρας από την κρίση, όσο εξακολουθεί να εφαρμόζεται η μνημονιακή πολιτική, για αυτό και πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο δυνατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυβ. Εκπρόσωπος: «Ανενημέρωτος λόγω παρατεταμένων διακοπών ο κ. Τσίπρας…»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε