Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Όσο πιο γρήγορα καταρρεύσει η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τους Έλληνες

ΣΥΡΙΖΑ: Όσο πιο γρήγορα καταρρεύσει η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τους Έλληνες

Περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης της χώρας και του βιοτικού επιπέδου του λαού, προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναλύοντας την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και εκτιμώντας τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν με την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών.

Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτιμώντας την απόφαση και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης , τονίζουν ότι οι κυβερνώντες «αντί να απολογούνται για την εκ νέου απόδειξη της αποτυχίας της πολιτικής τους, θριαμβολογούν πάνω στα ερείπια που δημιουργεί η πολιτική αυτή» και προσθέτουν ότι «είναι προφανές ότι έχουν χάσει κάθε επαφή με τις πραγματικότητες της καθημαγμένης ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».

Στο πλαίσιο αυτης της εκτίμησης, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «κανείς δεν φαίνεται να αισθάνεται υποχρεωμένος να απολογηθεί για την αποτυχία αυτή και αντ’ αυτού, με περισσή θρασύτητα, όσοι στήριξαν πολιτικά εκείνο το πρόγραμμα (Βενιζέλος – Σαμαράς) ασκούν σήμερα κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που (όπως και με τον πρώτο πρόγραμμα) είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την ελληνική κοινωνία για την σίγουρη αποτυχία του και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε».

Με βάση την ανάλυση της απόφασης του Eurogroup, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνει ότι προϋπόθεση όσων αποφασίστηκαν είναι η συνέχιση της λιτότητας, που είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Υπό το πρίσμα αυτό, πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «παρακολούθησε με ένοχη σιωπή τη διαπραγμάτευση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανικής Κυβέρνησης για τον τρόπο διευθέτησης της αποτυχίας και του δεύτερου μνημονίου. Διαπραγμάτευση, όμως, που είχε στόχο, παρά την αποτυχία της, να συνεχιστεί ακριβώς η ίδια πολιτική λιτότητας και ύφεσης».
Αφού γίνεται αναφορά στα στοιχεία της απόφασης, που, κατά το ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδεινώσουν ραγδαία την κατάσταση στην κοινωνία, εκτιμάται ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας επιδεινώνεται, διότι συνεχίζεται η ύφεση και τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι ασπιρίνες. Επίσης, προστίθεται, η δέσμευση υπέρ του χρέους επιπλέον δημόσιων πόρων (που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων και την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους) θα βαθύνουν την ύφεση, διατηρώντας την καταστροφή και επιδεινώνοντας εκ νέου την εξυπηρεσιμότητα του χρέους.

Ενα ακόμη συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη αποσταθεροποιείται ακόμη περισσότερο, αφού συνεχίζεται η πολιτική που οδήγησε στην αποσταθεροποίηση αυτή, ενώ το ίδιο συμβαίνει για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «αποτελεί άγρια μορφή λαϊκισμού ο ισχυρισμός της συγκυβέρνησης ότι είναι δυνατόν αν δώσει λύση στα κατεπείγοντα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα η επιθετικότερη εφαρμογή της πολιτικής που τα δημιούργησε».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από το ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΗΜΑΡ, για την οποία επισημαίνεται «η θλιβερή στάση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ που επιχαίρει για τη συνέχιση μιας πολιτικής, που αποδεδειγμένα πλέον καταστρέφει την Ελλάδα και αποσταθεροποιεί παραπέρα την Ευρωζώνη».

Το συνολικό συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «η συγκυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν, πολύ γρήγορα θα ακολουθήσουν την τύχη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων: κατάρρευση και απαξίωση» και καταλήγει με τη θέση ότι «όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαμαράς: “Θα είμαι συχνά στα υπουργεία σας!”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε