Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Στα πρόθυρα της διάλυσης – Υποψήφιος ο Αλαβάνος – Οργή Τσίπρα

,

– Του ζητήθηκε να μην κατέβει αλλά αγνόησε τις εκκλήσεις
– Ο ΣΥΝ επιμένει να στηρίζει Αλ. Μητρόπουλο
– Τσίπρας: Οχι σε εκβιασμούς, μπλόφες και κόλπα
– Παπαδημούλης: Εκβιαστική η υποψηφιότητα Αλαβάνου

Η αντίστροφη μέτρηση για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει. ‘Οσες προσπάθειες και να έγιναν από χθες να κατέβει στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο έπεσαν στο κενό.

Η τελευταία έγινε νωρίτερα όταν η γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής εξουσιοδότησε τον Δημήτρη Παπαχρήστο να συναντήσει τον κ.Αλαβάνο και να του ζητήσει να ακολουθήσει την κοινή γραμμή που έχει χαραχθεί.

‘Ομως ο Αλέκος Αλαβάνος αγνόησε τις εκκλήσεις των συντρόφων του και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό “Ελεύθερη Αττική” και όχημα το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία να υπάρξει κοινός υποψήφιος, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι “δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αν τοποθετούμασταν με βάση τα κριτήρια της κοινωνίας και όχι με βάση τα κριτήρια προσώπων και ομάδων”.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι είναι μια πρόταση, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφερε ότι θα μπορούσε να ήταν κοινός υποψήφιος, αλλά δεν δέχθηκε ο ίδιος.

Το πρωί στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έπεσαν πολλά ονόματα στο τραπέζι, όπως αυτό του κ. Θοδωρή Δρίτσα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Νάντιας Βαλαβάνη για την περιφέρεια Αττικής. Δεν λήφθηκε όμως καμμία απόφαση.

Σκληρά λόγια από Τσίπρα

Χθές, ο πρόεδρος του κόμματος και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε με σφοδρό τρόπο τον κ. Αλ. Αλαβάνο για «εκβιασμούς», «μπλόφες» και «κόλπα της τελευταίας στιγμής» και πρότεινε για την εκλογική μάχη της Περιφέρειας Αττικής τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου κ. Αλ. Μητρόπουλο.

«Είναι έξω από κάθε προηγούμενο η προσπάθεια ενός στελέχους της Αριστεράς να επιβάλει εκβιαστικά την υποψηφιότητά του» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας για τον κ. Αλαβάνο. Οπως είπε, «οι επιθέσεις, τα χτυπήματα,η υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ από το λεγόμενο “Μέτωπο” και από τον πρώην πρόεδρο του κόμματός μας δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτών των τακτικισμών; Το αποτέλεσμα είναι να βγαίνει συνολικά η Ριζοσπαστική Αριστερά με μια τραγική δημόσια εικόνα». Και προσέθεσε: «Το ζήτημα πρέπει να τελειώσει εδώ».
 

Αν το αδιέξοδο επιμείνει θα ανακοινωθούν δύο ψηφοδέλτια του Συνασπισμού και του Μετώπου.

 
Παπαδημούλης: Εκβιαστική η υποψηφιότητα Αλαβάνου

Ευθύνες στον Αλέκο Αλαβάνο, για τις ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογούνται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, καταλόγισε ο βουλευτής του κόμματος κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε τον κ. Αλαβάνο ότι αφού απείχε επιδεικτικά, στη συνέχεια προσπάθησε, «περίπου εκβιαστικά, να επιβάλει την υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια της Αττικής με την θεωρία ή εγώ ή το χάος, ή εγώ ή η διάσπαση, εκβιάζοντας και επιταχύνοντας μια κρίση που σοβεί εδώ κι ενάμιση χρόνο».

Αναγνώρισε ακόμη ότι στα κόμματα υπάρχουν διαφορετικές στοχεύσεις που φορτίζουν υπαρκτές πολιτικές διαφορές καθιστώντας αδύνατη την εξεύρεση συνθετικών λύσεων. Όπως υποστήριξε, ωστόσο, «από την στιγμή που ο Αλέκος ο Αλαβάνος μετάνιωσε για την επιλογή του να αποχωρήσει από την πολιτική ζωή και να προτείνει ως διάδοχο του στο κόμμα του Συνασπισμού τον Αλέξη Τσίπρα, κι αποφάσισε να επανέλθει και μάλιστα εναντίον του Συνασπισμού, όλα τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε