Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύσκεψη – σταθμός των τριών αρχηγών με φόντο την επίσκεψη Ολάντ, την ανεργία την απεργία και τον ανασχηματισμό

Σύσκεψη – σταθμός των τριών αρχηγών με φόντο την επίσκεψη Ολάντ, την ανεργία την απεργία και τον ανασχηματισμό

Σύσκεψη σταθμός για την πορεία της κυβέρνησης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή συνάντηση των 3 πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας στις 6 το απόγευμα. Καλούνται να συμφωνήσουν όχι μόνο στα θέματα της ημερήσιας διάταξης (ΕΣΠΑ, ανεργία…) αλλά και στις «κόκκινες γραμμές» ενόψει της άφιξης της τρόικας και στο παρόν-μέλλον του κυβερνητικού σχήματος.

Η κοινωνική αναταραχή ενόψει και της γενικής απεργίας στις 20/2 και η επαπειλούμενη κοινωνική έκρηξη σε συνδυασμό με τους όρους που θέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος να μη υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης για τροποποίηση-συμπλήρωση του μνημονίου στη κατεύθυνση ανακούφισης των «πληγέντων» με αφορμή και την αναγνώριση του λάθους από το ΔΝΤ, προκαλούν έντονο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Αντώνη Σαμαρά.

Στην ατζέντα της συνάντησης της θα βρεθούν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ανεργίας, η καλύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και η αποτελεσματικότητα -ανά υπουργείο- του κυβερνητικού έργου.

Το τελευταίο θέμα συνδέεται άμεσα, πυροδοτώντας μάλιστα εκ νέου σενάρια ανασχηματισμού, και με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θα έχει κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους υπουργούς αρχής γενομένης την Τετάρτη το πρωί με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τελευταίο το Σάββατο το μεσημέρι τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Να σημειωθεί ότι η το Μέγαρο Μαξίμου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αυριανή επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα μια επίσκεψη που σύμφωνα με κύκλους της γαλλικής προεδρίας θα είναι «σημαντική» καθώς ο γάλλος πρόεδρος αναμένεται να υποβάλει προτάσεις συνεργασίας στον έλληνα πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια να αναζωπυρωθεί η εμπιστοσύνη των γάλλων επενδυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανασχηματισμός και απολύσεις στο τραπέζι των τριών αρχηγών

Ολάντ: «Πουλάει» φρεγάτες, θέλει αέριο και πετρέλαιο

Εξηγήσεις για τα κλειστά επαγγέλματα ζητάει η τρόικα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε