Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Συζήτηση για προϋπολογισμό: Αδειασε Καραμανλή ο Κυρ. Μητσοτάκης – Μίλησε για εικονικούς προϋπολογισμούς

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν κλέψει μέχρι στιγμης την παρασταση στην Βουλή στην συζήτηση του προϋπολογισμού.

Από τη μια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος “άδειασε” την κυβέρνηση Καραμανλή μιλώντας για πλασματικούς προϋπολογισμούς τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο πρωην τσάρος της Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου σε αποστροφή της ομιλίας του είπε οτι η κυβέρνηση Καραμανλή ήθελε να παγώσει από το 2008 τους μισθούς άνω των 1.700 ευρώ αλλά την σταμάτησε η… χλεύη του ΠΑΣΟΚ μέσω του νυν υπ. Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης ευχήθηκε να είναι ο τελευταίος Προϋπολογισμός που τα έσοδα στηρίζονται κυρίως σε εισοδηματικά και φορολογικά μέτρα και δεν προέρχονται από τις διαρθρωτικές αλλαγές που κατά συρροή νομοθετεί η κυβέρνηση.

Μπηχτές για τον Θεόδωρο Πάγκαλο από την Τόνια Αντωνίου η οποία ζήτησε να γίνει αυστηρή αυτοκριτική με βάση έργα και όχι λόγια γιατί οι πολίτες γνωρίζουν ότι ποτε δεν ήταν στο ίδιο πάρτυ καλεσμένοι και δεν τα έφαγαν όλοι μαζί.

Φωνές και από το Νίκο Σαλαγιάννη από το ΠΑΣΟΚ ο οποίος όμως θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό.

“Βάζουμε μέτρα αλλά δεν παίρνουμε μέτρα για φοροδιαφυγή, λέμε για διαλυμένο κράτος που παραλάβαμε, μπορούμε όμως αυτό να το ισχυριζόμαστε 15 μήνες μετά;” είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Και πρόσθεσε: “Ούτε πυροβολούμε, ούτε κάνουμε αντάρτικο, ούτε συνωμοτούμε, ούτε τίποτα. Την αγωνία μας εκφράζουμε αν δεν την εκφράζουμε τώρα πότε θα την εκφράσουμε; Το πρόβλημα είναι όταν δεν μιλάμε για να μην θιγεί ο Υπουργός, ο Πρωθυπουργός….”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε