Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

SZ: υπάρχει συμφωνία για διετή παράταση στην Ελλάδα

SZ: υπάρχει συμφωνία για διετή παράταση στην Ελλάδα

Αθήνα και δανειστές έχουν συμφωνήσει να δοθεί παράταση δυο ετών στην Ελλάδα για να μειώσει το έλλειμμα και να πετύχει τους στόχους της. Παράταση παίρνουν και οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά…

Την ώρα που η κυβέρνηση συνεργασίας ζει ακόμη μια… κρίση, μετά την άρνηση του Φώτη Κουβέλη να συναινέσει στις αλλαγές στα εργασιακά και τις αποκαλύψεις περί ειδικού λογαριασμού, η Suddeutsche Zeitung έρχεται να αποκαλύψει ότι μεταξύ στην Αθήνα και τους δανειστές της υπάρχει συμφωνία για την πολυπόθητη διετή παράταση!

Τα επιπλέον δυο χρόνια θα δοθούν στην Ελλάδα για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, γράφει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της.

Με βάση τη συμφωνία αυτή, η Αθήνα θα πρέπει να περιορίσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ της το 2016 και όχι το 2014, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα.

Θα πάρουν επίσης παράταση η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, η «καυτή» πατάτα που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η κυβέρνηση και που χθες εννοήθηκε πως «παγώνει» με απόφαση του πρωθυπουργού, οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα αποδεσμεύσουν σύντομα τη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.

Ερωτηματικό κατά την Suddeutsche Zeitung παραμένει το πώς θα κλείσει η τρύπα στον προϋπολογισμό του 2013 και του 2014 αφού υπολογίζει ότι θα χρειαστούν επιπλέον 15-18 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδιέξοδο στην κυβέρνηση συνασπισμού αυτή την ώρα – Εκτιμούν όμως να δουν φως στο τούνελ – Οι ελιγμοί για να περάσουν τα εργασιακά

Μέχρι την Πέμπτη η διαπραγμάτευση – Επιμένει σκληρά η τρόικα στη τηλεδιάσκεψη

Βαθύ το χάσμα στην κυβέρνηση – Ενοχλημένος ο Σαμαράς από το βέτο Κουβέλη – Τι απαντούν κύκλοι της ΔΗΜΑΡ

Το έγγραφο των Γερμανών που ζητούν δεσμευμένο λογαριασμό για την Ελλάδα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε