Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τ.Γιαννίτσης: “Το εκλογικό επίδομα προέρχεται από μειώσεις μισθών και συντάξεων”

Τ.Γιαννίτσης: “Το εκλογικό επίδομα προέρχεται από μειώσεις μισθών και συντάξεων”

“Αυτοί που εκβιάζουν για το εκλογικό επίδομα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό προέρχεται από μειώσεις μισθών και συντάξεων, από φόρους και περιστολή δαπανών”, είπε ο Τάσος Γιαννίτσης.

Καθησυχαστικός, για όσους δικαιούνται το εκλογικό επίδομα και οξύς, για όσους απειλούν με κινητοποιήσεις εν μέσω της προεκλογικής περιόδου ή της εκλογικής διαδικασίας (όπως η ΠΟΕ- ΟΤΑ), εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

Ο κ. Γιαννίτσης, είπε ότι συνεχώς προκύπτουν ζητήματα με το θέμα αυτό, αλλά επιλύονται και διευκρίνισε πως θα λάβουν το εκλογικό επίδομα όσοι εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία και φυσικά και οι δημοτικοί υπάλληλοι, που θα εργαστούν για τις εκλογές.

Χαρακτήρισε δε “μικροεκβιασμούς” τα όσα ακούγονται για κινητοποιήσεις από ομάδες εργαζομένων που ζητούν το εκλογικό επίδομα, τονίζοντας ότι «πρέπει να έχουμε στο εμπρός μέρος του μυαλού μας ότι το εκλογικό επίδομα προέρχεται από μειώσεις μισθών και συντάξεων, από φόρους και περιστολή δαπανών, την ίδια στιγμή που υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνεργοι» και συμπλήρωσε πως «πρέπει να έχουμε συνείδηση σε ποιο κλίμα λειτουργούμε».

Ο κ. Γιαννίτσης έκανε λόγο για δραστική μείωση στον αριθμό των δικαιούχων του εκλογικού επιδόματος. Μόνο στο υπουργείο Εσωτερικών η μείωση αυτή θα φτάσει στο 45%, είπε και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει σοβαρή μείωση στον αριθμό των δικαιούχων και στα άλλα υπουργεία, ενώ ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τι γίνεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Για το κόστος των εκλογών, ο κ. Γιαννίτσης είπε ότι οι φετινοί πόροι που θα διατεθούν είναι μειωμένοι κατά 25% σε σχέση με πρόσφατες εκλογές και πως το υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Tα ντιμπέιτ στη Διακομματική

Ερωτηθείς για το ντιμπέιτ, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ Γιώργο Μουρούτη, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, έκανε αποδεκτή την πρόταση της ΝΔ, να συμπεριληφθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη της Διακομματικής Επιτροπής, που θα συγκληθεί αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο των υποψηφίων κομμάτων και συνδυασμών κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοί θα λάβουν εκλογικό επίδομα – Μεγάλωσε ο κατάλογος με ρύθμιση Γιαννίτση – Πολιτική

Ποιοι υπάλληλοι θα πάρουν εκλογικό επίδομα – Ελλάδα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε