Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα 10’ που έμεινε ο Μεϊμαράκης στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Τα 10’ που έμεινε ο Μεϊμαράκης στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

«Εμφανώς εκνευρισμένος» έτσι περιγράφουν τον πρόεδρο της Βουλής όσοι κατάφεραν να τον δουν να μπαίνει στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έμεινε μόλις 10 λεπτά στο γραφείο του κ. Τέντε. Και σε αυτό το διάστημα ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων, μέσω της οποίας φέρονται να έχουν ξεπλύνει «μαύρο χρήμα» τόσο εκείνος όσο και οι Μ. Λιάπης και Γ. Βουλγαράκης.

Ο πρόεδρος της Βουλής έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Μιχ. Ζαφειρόπουλο και μπήκε από την πίσω πόρτα για να μην «πέσει» πάνω στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.

Αμέσως μετά, ανακοίνωσε την απόφασή του να… καθίσει τον πάγκο, αναστέλλοντας την ιδιότητα του, ως πρόεδρος της Βουλής μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Έως τότε, τα καθήκοντά του θα ασκούνται από τους αντιπροέδρους της Βουλής. Για την απόφαση αυτή ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον κ. Μεϊμαράκη και οι πολιτικοί αρχηγοί, αναφέρουν πληροφορίες.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα

Ο φάκελος της δικογραφίας για την επιχειρηματική αντιδικία, στην οποία εμπλέκονται και οι Βαγγέλος Μεϊμαράκης, Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ περνάει ξανά στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου.

Η κα Παπανδρέου ήταν άλλωστε εκείνη που είχε αναθέσει την σχετική δικογραφία στο ΣΔΟΕ. Εντός των ημερών θα υποβληθεί και η σχετική αναφορά από το ΣΔΟΕ για όσα στοιχεία εντοπίστηκαν όλο αυτό το διάστημα.

Μάλιστα, η κα Παπανδρέου αναμένεται εντός της βδομάδας να καλέσει ως μάρτυρες τους Λιβανό και Ζωγραφάκη προκειμένου να εξειδικεύσουν όσα έχουν αναφέρει για μαύρο πολιτικό χρήμα.

Το χρονικό

Η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στο ΣΔΟΕ από το 2010. Όλα ξεκίνησαν από την αντιδικία μεταξύ του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού και του επιχειρηματία Γιώργου Ζωγραφάκη με τον επιχειρηματία real estate Γιάννη Καρούζο. Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο Λιβανός εμπλέκει τους πρώην υπουργούς και τον πρόεδρο της Βουλής.

Η δικογραφία, το 2010 ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ προς διερεύνηση όσων αναφέρει ο κτηματομεσίτης, αλλά η έρευνα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δεν έχει ακόμα, “ακουμπήσει” στοιχεία επιβαρυντικά για τους τρείς πολιτικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκατσε στον… πάγκο ο Μεϊμαράκης – Αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τα καθήκοντά του – Ζητάει να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η λίστα του ΣΔΟΕ

Μήνυση Βουλγαράκη σε όσους τον εμπλέκουν σε ξέπλυμα χρήματος

Απ.Κακλαμάνης: Δώστε στην δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών που πλούτισαν…

Στηρίζουν Μεϊμαράκη οι πολιτικοί αρχηγοί – Το Μαξίμου βλέπει… «άγνωστο πόλεμο» πίσω από τις λίστες του ΣΔΟΕ

Στους οικονομικούς εισαγγελείς η λίστα του ΣΔΟΕ με τους 33 πολιτικούς – Ελέγχονται καταθέσεις, θυρίδες και περιουσιακά στοιχεία

Αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη λίστα τρεις πρώην υπουργοί

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε