Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα γυρίζει ο Καρατζαφέρης για τις υπογραφές: “Θα κάνω ότι πρέπει για να πάρουμε την 6η δόση”

Οι εκπρόσωποι της τρόικας, ξεκαθάρισαν ότι η Ευρώπη θα επιμείνει την ανάγκη έγγραφων διαβεβαιώσεων ως όρο προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της 6ης δόσης.

Συνάντηση με την τρόικα, η οποία παρουσιάστηκε με διευρυμένη σύνθεση, είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος τόνισε ότι “θα κάνει αυτό που πρέπει για να πάρει η χώρα τα χρήματα της 6ης δόσης”, αναφερόμενος στην ενδεχόμενη περίπτωση να ζητηθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις και απο το κόμμα του. Ωστόσο ως προς το θέμα, έκανε λόγο για “άποψη του κόμματος” και όχι για επιστολή.

Η συνάντηση, που διήρκεσε περίπου πενήντα λεπτά, είχε ως αντικείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις έγγραφες διαβεβαιώσεις απο τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, για την τήρηση των συμπεφωνημένων μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών της, με βάση την συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δήλωσή του μετά την συνάντηση είπε ότι εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι της συμφωνίας, και τόνισε ότι “είναι σαφές ότι συνδέεται η καταβολή της 6ης δόσης από την επιστολή τόσο του κ.Παπανδρέου όσο και του κ.Σαμαρά και την κατάθεση της δικής μας άποψης”.

Όπως είπε, τα πράγματα είναι ανελαστικά, και τόνισε ότι πρέπει να βρούμε τρόπο συννενόησης σε αυτό τον τομέα ώστε τα θέματα να διευθετηθούν εγκαίρως για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας”.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται τα χρήματα της 6ης δόσης για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, και εάν εξαρτηθεί απο τον ίδιο – αναφερόμενος εμμέσως στην ενδεχόμενη υπογραφή του σε έγγραφη διαβεβαίωση – τότε θα κάνει “αυτό που πρέπει”.

Να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν, ο κ.Καρατζαφέρης είχε πει απο το βήμα της Βουλής ότι οι Ελληνες πολιτικοί αρχηγοί έχουν “και μπέσα και φιλότιμο” και είχε αρνηθεί την υπογραφή του, εάν και εφόσον του τη ζητούσαν.

Πριν την έναρξη της συνάντησης στελέχη του ΛΑΟΣ έλεγαν ότι δεν είχε τεθεί θέμα υπογραφής απο τον κ.Καρατζαφέρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης φέρεται να τέθηκε θέμα συμφωνίας του, χωρίς να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για αποστολή υπογεγραμμένης επιστολής όπως ζητούν απο τους κ.κ. Σαμαρά και Παπανδρέου, ή απλώς για την κατάφαση του κόμματος.

Στη συνάντηση μετείχαν απο πλευράς ΛΑΟΣ ο αναπληρωτής πρόεδρος του κομματος και αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας Γιώργος Γεωργίου, ενώ εκτός απο τους τρεις εκπροσώπους της τρόικας, στην ομάδα μετείχαν και άλλοι πέντε τεχνοκράτες, και σύμβουλοι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε