Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα κολασμένα μέτωπα της παρόχθιας ζώνης

Τα κολασμένα μέτωπα της παρόχθιας ζώνης

Από το απριλιάτικο απόγευμα της Μ. Τετάρτης όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές του Μάη έως τις 18 Ιούνη, που θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των επομένων, οι μέρες κυλούν για τη χώρα δύσκολα, κάπως σαν τα βαρέλια στον ανήφορο.

Εβδομήντα μεταβατικές μέρες, που ορισμένοι χαρακτηρίζουν σαν την επίσημη κυοφορία μιας δύσκολης και ιστορικής γέννας σε μια χώρα που ανατινάχθηκε σαν πειραματικό διαστημικό λεωφορείο λίγο μετά την εκτόξευση.

Η λιτή υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον ανώτατο δικαστή , που θα παραδώσει όταν τα τζιτζίκια θα ‘χουν πιάσει δουλειά στους κήπους του προεδρικού, αναδεικνύει την διαχρονική ύβρη του σχήματος των 50 που έμοιαζε σαν το ταξίδι της τελευταίας ευκαιρίας για πολλούς.

Τόσους πολλούς ,που δυσκολεύονταν ακόμη και το βράδυ της Τρίτης να μαζέψουν τα πράγματα από τα συρτάρια τους και να συμφιλιωθούν με την πραγματικότητα . Και ποια φαίνεται να είναι αυτή ; Ο συνωστισμός μιας ανάστατης, χρεοκοπημένης αποδεκατισμένης, ακόμη και ξεβολεμένης αν θέλετε κοινωνίας κατά μήκος μιας όχθης φουσκωμένου ποταμού.

Η απόφαση πολλών να πάνε απέναντι είναι δεδηλωμένη , όπως και άλλων να μείνουν πίσω από την αφρισμένη όχθη . Κατά μήκος της όχθης θα στηθούν τις επόμενες εβδομάδες τα βάθρα μιας κολασμένης προπαγάνδας ανάμεσα σε δυο μέτωπα.

Ένα που θέλει περάσει την κοινωνία από τον φουσκωμένο ποταμό και ένα που θέλει να την κρατήσει στον ρημαγμένο τόπο. Ανάμεσα στους διεκπεραιωτές της όχθης πρωταγωνιστούν με διαφορετικές ρότες ο επίμονος Αλέξης και ο ακρατής Πάνος που θα βρεθούν απέναντι σε ένα ευρύ μέτωπο αναχωμάτων. Κι αν ο δεύτερος μοιάζει πιο εύκολο να αναχαιτιστεί, ο πρώτος αναπτύσσει την δυναμική της υπέρβασης και την πιθανότητα του δυστυχήματος, που ενυπάρχει σε ανάλογα εγχειρήματα.

Ανεξαρτήτως της έκβασης τα μέτωπα κτίζουν τα άλλοθι που θα αποσείσουν τις ευθύνες της περαιτέρω καταστροφής , αλλά και τα βάθρα των επινικίων της πορείας προς τη σωτηρία , όπως καθένα την αντιλαμβάνεται. Αρχίζει μια περίοδος επικοινωνιακής κόλασης ενώπιον μιας γονατισμένης, κατά σημαντικό μέρος, κοινωνίας.

Μιας κοινωνίας που ο εκφυλισμός του πολιτικού δικομματικού συστήματος την σπρώχνει οπουδήποτε. Μια περιήγηση στίς εικόνες και τα ιδεογραφήματα των εφήμερων βουλευτών της παράξενης ορκομωσίας, το φωνάζει. Και που αναπόφευκτο μοιάζει να νοθεύσει τους σχηματισμούς που ευαγγελίζονται να διαχειριστούν αριστερόστροφα μια δυσβάστακτη κατάσταση συνολικής χρεοκοπίας, με την μετάγγιση παλαιοκομματικών πελατειακών αξιώσεων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε