Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

“Τα μαζεύει” τώρα ο επίτροπος που ήθελε να κυματίζουν οι σημαίες μας μεσίστιες

Ο Γκίντερ Έτινγκερ, ο επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα που δημιούργησε ο ίδιος εις βάρος του όταν δήλωνε σε γερμανική εφημερίδα, την περασμένη εβδομάδα: “να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών, σε μια “συμβολική” τιμωρία τους.”

Η εκπρόσωπος του Έτινγκερ, Μαρλέν Χόλτσνερ, δήλωσε σήμερα ότι “η ιδέα αυτή δεν ήταν δική του” και ότι ο επίτροπος “δεν την υποστηρίζει”. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η ιδέα μιας τέτοιας “τιμωρίας” τέθηκε “κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης” και δεν δεσμεύει ούτε τον επίτροπο ούτε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Έτινγκερ “δεν ξύπνησε ένα πρωί για να δηλώσει ότι θα ήταν τρομερή ιδέα”, τόνισε.

Ωστόσο, η Χόλτσνερ απάντησε αόριστα όταν ρωτήθηκε ποιος έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση. “‘Ηταν κάτι που τέθηκε σε μια συζήτηση με δημοσιογράφους”, είπε.

Περίπου 150 ευρωβουλευτές, με επικεφαλής τον Πορτογάλο ευρωβουλευτή των “Πρασίνων”, Ρούι Ταβάρες, έστειλαν μια επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ζητώντας του εξηγήσεις και απαιτώντας από τον Έτινγκερ “να ανακαλέσει ή να παραιτηθεί”. Ο Βέλγος σοσιαλιστής Μαρκ Ταραμπελά είχε δηλώσει την Δευτέρα ότι “η γελοιοποίηση των χρεωμένων χωρών ως λύση στην κρίση αντιτίθεται στις ευρωπαϊκές αξίες” και ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έτινγκερ προκαλεί με δηλώσεις του. Πρόσφατα είχε προτείνει να σταλούν στην Ελλάδα Ευρωπαίοι συνταξιούχοι για να “εκπαιδεύσουν” τους Έλληνες και να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, ενώ τον περασμένο Μάρτιο, όταν σημειώθηκε το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας έκανε λόγο για “Αποκάλυψη”, προτρέποντας τους Ευρωπαίους να “στραφούν στο Θεό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ζητήστε συγγνώμη κ. Ετινγκερ!» – Ευρωβουλευτές απαιτούν εξηγήσεις για τις «μεσίστιες σημαίες»

”Να κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία λόγω χρέους” – Κορυφώνεται το ανθελληνικό παραλήρημα

«Στείλτε συνταξιούχους ειδικούς να βοηθήσουν την Αθήνα»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε