Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα πήρε όλα πίσω ο πρώην συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου – Ποιός καρφώνει τον Ι. Διώτη

Τα πήρε όλα πίσω ο πρώην συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου – Ποιός καρφώνει τον Ι. Διώτη

Μετά την έφοδο στο υπουργείο Οικονομικών από τους οικονομικούς εισαγγελείς και την κατάσχεση τριών υπολογιστών, τα δεδομένα ξαναλλάζουν για την Προανακριτική.

Ανασκευάζει τώρα ο Γ. Αγγελόπουλος τη χθεσινή του κατάθεση στην Προανακριτική. Το βράδυ, ενώπιον των μελών της Επιτροπής δεν ήταν πια τόσο… κάθετος!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το 2ο cd αυτό που ήρθε τον Δεκέμβρη από τη Γαλλία να είναι το ίδιο με αυτό που του έδωσε το 2010 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να επεξεργαστεί και να συντάξει κατάλογο με τους 20 μεγαλοκαταθέτες.

Πως δικαιολόγησε ο πρώην υπεύθυνος πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών την… στροφή 180 μοιρών στην κατάθεση του; Ο μάρτυρας φέρεται να δήλωσε πως έχουν περάσει πολλά χρόνια αλλά τώρα που ξαναβλέπει το υλικό είναι ίσως το ίδιο.

Θυμίζουμε πως χτες ο κ. Αγγελόπουλος είχε δηλώσει πως το cd που ο ίδιος επεξεργάστηκε είχε τη μορφή ενός αρχείου excel ενώ ο Θ. Φλωράτος, ένας από τους 3 υπαλλήλους που μετέβησαν τον Δεκέμβρη στη Γαλλία και έλαβαν το 2o cd είχε καταθέσει πως επρόκειτο για 5 αρχεία και συγκεκριμένα για 2 excel, 2 pdf και 1 word.

Αίσθηση και ερωτηματικά προκάλεσε στην αποψινή κατάθεση στην Προανακριτική του κ. Αγγελόπουλο ότι, σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής, έδειξε να μην έχει ευχέρεια στον χειρισμό της λίστας όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει τη μεθοδολογία που ακολούθησε και κάποιοι βουλευτές σημείωναν με νόημα πως οι απαντήσεις του δεν έδειχναν άνθρωπο που γνώριζε και είχε επεξεργαστεί το συγκεκριμένο αρχείο.

Nωρίτερα ο κ. Χρηστίδης είχε καταθέσει στην Προανακριτική ότι φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου πήρε μαζίο του και το εμπιστευτικό πρωτόκολλο του υπουργού.

Αργότερα κατέθεσε και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Στασινόπουλος ο οποίος ήταν στην ίδια γραμμή με το στρατόπεδο Βενιζέλου, καρφώνοντας τον προκάτοχό του κ. Ιωάννη Διώτη. Όπως είπε ο κ. Στασινόπουλος ήταν αποκλειστική ευθύνη του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την έρευνα στη λίστα Λαγκάρντ κάτι που δεν έπραξε. Μάλιστα, σημείωσε με νόημα πως για κάτι τέτοιο δεν απαιτείται πολιτική εντολή, αφού υπάρχει ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Οικονομικών – Κατασχέθηκαν οι 3 υπολογιστές του συνεργάτη Παπακωνσταντίνου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε