Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως δικαιολογούνται τα εισοδήματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως δικαιολογούνται τα εισοδήματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Επιμένει το ΣΔΟΕ πως απαιτείται χρόνος που μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 2 μήνες, για να υπάρξει ολοκληρωμένο πόρισμα για τις καταθέσεις και τη διαδρομή του χρήματος των συγγενών Παπακωνσταντίνου.

Το στέλεχος του Σώματος και χειριστής της λίστας Λαγκάρντ Παναγιώτης Μαντούβαλος, που μαζί με τον συνάδελφο του Χαράλαμπο Σγουρό πέρασαν και σήμερα το κατώφλι της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, ήταν σαφής… Αν η Επιτροπή θέλει μια απλή εκτίμηση το έργο του ΣΔΟΕ είναι εύκολο και μπορούν σε λίγες ημέρες να έχουν συντάξει έκθεση, ενώ μάλιστα φέρεται να αποκάλυψαν πως από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως δικαιολογούνται οι καταθέσεις των συγγενών Παπακωνσταντίνου στην Ελβετική τράπεζα HSBC από τα εισοδήματα τους…

Αν όμως επιθυμούν ουσιαστικό έλεγχο, αυτό απαιτεί χρόνο και πάντως υπάρχουν απρόβλεπτοι παράμετροι που δεν καθιστούν δυνατό το να προσδιοριστεί επακριβώς ο απαιτούμενος χρόνος περαίωσης του ελέγχου για τους εν λόγω τραπεζικούς λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κ. Μαντούβαλος όσο και ο κ. Σγουρός εκτιμούν ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν συλλέξει όλα τα στοιχεία από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και στη συνέχεια απαιτείται ένας εύλογος χρόνος για τον έλεγχο τους.

Στο μεταξύ αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα ότι ο Συμεών Σικιαρίδης, σύζυγος της εξαφέλφης του Γ. Παπακωνσταντίνου, Ελένης, εμφανίζεται εμπλεκόμενος από το 1985 σε off shore εταιρείες και ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΣΔΟΕ.

Την Τετάρτη, το κατώφλι της Προανακριτικής θα περάσει η Μαρία Παντελή, που το όνομα της συνδέθηκε με τον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων, λογαριασμό στον οποίο ενεπλάκη και το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα ξανακληθούν για κατάθεση οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ

Τα υπομνήματα των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου – Αβάσιμες οι υποψίες σας εναντίον μας

Θα περιμένουν το πόρισμα του ΣΔΟΕ και μετά θα καλέσουν τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Οργισμένος ο Παπακωνσταντίνου – Θέλει γρήγορα Ειδικό Δικαστήριο για να λάμψει η αλήθεια

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε