Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τα σαΐνια της Βουλής και τα ξεφτέρια της Αρχής

Τα σαΐνια και τα ξεφτέρια είναι γεράκια. Εκπαιδευόμενα γίνονται οι καλύτεροι κυνηγοί. Όταν γερακάρης βέβαια είναι ο Πετσάλνικος τότε το σαΐνι του το λένε Αργύρη.

Ο κ. Αργύρης είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής που εδώ και μια βδομάδα, σαν υπεύθυνος της επιτροπής για το πόθεν έσχες των βουλευτών, κυνηγά να βρει το εκατομμύριο που είχε κάνει φτερά για την Ελβετία.

Το ξεφτέρι της Αρχής για το κυνήγι, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο εισαγγελέας κ. Νικολούδης είχε δηλώσει πως ο ένοχος ήταν «με την ευρεία έννοια πολιτικό πρόσωπο», που είχε τον Μάιο μεταφέρει 1 εκατομμύριο Ευρώ στην Ελβετία.

Τελικά η μεταφορά ήταν το Μάρτιο, από σύζυγο πολιτικού προσώπου, το ποσό κατά 30% μικρότερο γιατί ήταν δολάρια όχι Ευρώ και τα χρήματα πήγαν στο Λονδίνο όχι στην Ελβετία.
Η ακρίβεια των στοιχείων που έδωσε ο κ. Νικολούδης είναι πράγματι εκπληκτική. Ένα στα τέσσερα ήταν αλήθεια
Έτσι ψάχνει άραγε και το ξέπλυμα στο μαύρο χρήμα;
Εκ παραδρομής τα είπε σχεδόν όλα ανάποδα, αυτός ένας έμπειρος εισαγγελέας ;

Ο κ. Νικολούδης μιλά σε επιτροπή χωρίς να επιτρέπεται να ονοματίσει, ο κ. Βενιζέλος ανακοινώνει λίστες, διαβιβάζει έγγραφα και προαναγγέλλει ελέγχους, ο κ. Αργύρης κάνει δηλώσεις πριν παραλάβει την λίστα, όταν την παραλαμβάνει, αφού την παρέλαβε, πριν την ανοίξει, αφού την ξεφυλλίσει , πριν την δώσει στους ορκωτούς και ..τράβα κορδόνι.

Ο κ. Αργύρης και οι λοιποί κάνουν θόρυβο. Ψάχνουν για την χαμένη τιμή του κοινοβουλίου από τα φάσκελα των αγανακτισμένων και κάνουν κακό, πολύ κακό.

Κοροϊδεύουν με μια πολυλογία αυστηρότητας και υπερευαισθησίας.
Πριν συνέλθουν από το φιάσκο Κούβελου, προαναγγέλλουν και για άλλους 8 έρευνα.

Γιατί δεν περιμένουν να την κάνουν, να ελέγξουν και μετά να μιλήσουν;
Γιατί φτιάχνουν το σήριαλ των αδιάφθορων της Βουλής;

Είναι τόσο προσχηματική η πρεμούρα, τόσο επιτηδευμένη η αγανάκτηση, τόσο ερασιτεχνική η έρευνα, τόσο προσποιητή η στάση τους που γελοιοποιεί συνολικά τους εθνοπατέρες.
Οι οποίοι δεν διαθέτουν και κανένα υψηλό απόθεμα κύρους και λαϊκής συμπάθειας.

Αν η Βουλή είχε πρόεδρο θα τον ανακαλούσε στην τάξη, θα τον συνέτιζε τον κ. Αργύρη.
Αλλά έχει Πετσάλνικο.
Αν ο καθηγητής του Συνταγματικού δικαίου, υπουργός κ. Βενιζέλος είχε τις απαιτούμενες πολιτικές προδιαγραφές θα μιλούσε όταν θα είχε κάτι να πει. Όχι προαναγγέλλοντας αλλά καταλήγοντας.
Αλλά έχει σπουδή και εντυπωσιολαγνεία , όχι μέτρο και σεμνότητα.

Μέσα στη θύελλα των μέτρων και στην αγωνία εφαρμογής τους, η επικαιρότητα στράφηκε ειρωνικά στο χώρο όπου η απαξίωση εμποδίζει τη δράση.
Στο κοινοβούλιο.
Εκεί, κάποιοι κοινοβουλευτικοί, ιδανικοί αυτόχειρες διαλύουν όσα οι μπάχαλοι δεν κατάφεραν στις επιδρομές τους.
Εκτός εάν το φιάσκο ήταν , όπως λέει η κ. Μπακογιάννη μια «εκδίκηση» σε εκείνη, που τόλμησε να φέρει στο προσκήνιο την ιστορία χρηματοδότησης των κομμάτων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε