Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα υπομνήματα των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου – Αβάσιμες οι υποψίες σας εναντίον μας

Τα υπομνήματα των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου – Αβάσιμες οι υποψίες σας εναντίον μας

– Τι αναφέρουν στα υπομνήματα και τις καταθέσεις τους οι Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, ο Ανδρέας Ρωσσώνης και ο Συμεών Σικιαρίδης
– “Η ανάμειξη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την πολιτική και ιδιαίτερα με το ΠΑΣΟΚ είχε ως αποτέλεσμα οι σχέσεις μας να κρατηθούν σε απόσταση”, είπαν στους οικονομικούς εισαγγελείς
– Δείτε τα πανομοιότυπα υπομνήματα που κατέθεσαν οι 4 συγγενείς του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου
– Μαρκογιαννάκης: Το απόγευμα ή αύριο στα χέρια της Προανακριτικής το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις καταθέσεις

Αβάσιμες χαρακτηρίζουν τις υποψίες εναντίον τους οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου, στα υπομνήματα που έστειλαν σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Με πανομοιότυπες δηλώσεις του οι εξαδέλφες Μαρίνα και Ελένη Παπακωνσταντίνου μαζί με τους συζύγους τους Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Σικιαρίδη, αφού αναφέρουν πως τιμούν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες εξηγούν πως από σύμπτωση εμφανίζονται ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων και εξηγούν πως δεν θα προσέλθουν το απόγευμα για κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους δίνεται από το γεγονός ότι έχουν κληθεί και εξεταστεί ως ύποπτοι από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Το υπόμνημα τους συνοδεύεται από την κατάθεση που έδωσαν στους κ.κ. Μουζακίτη και Πεπόνη.

«Ερευνούμε εάν έχει διαπράξει ο κ. Παπακωνσταντίνου τα αδικήματα για τα οποία αποφάσισε η Βουλή να συστήσει την Προκαταρτική Επιτροπή, δηλαδή για τη νόθευση του cd και για παράβαση καθήκοντος. Αυτά, τυπικά, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε. Ερευνούμε και παράπλευρα αν μας τύχει κάτι», δήλωσε στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΑ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σε ό,τι αφορά τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «σύμφωνα με όσα λένε (τα πρόσωπα), ήδη έχουν κληθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα συνέργειας ή ηθικής αυτουργίας σε αυτά τα οποία φέρονται ή αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου», σημειώνοντας πως «πράγματι κατά νόμο κανείς δεν υποχρεούται να καταθέσει πράγματα τα οποία στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του και προπάντων δεν υποχρεούται να καταθέσει χωρίς τον νομικό του συμπαραστάτη».

«Υπάρχει ένα πλέγμα διατάξεων προστατευτικών, αλλά εγώ δεν ξέρω αν συντρέχουν αυτήν τη στιγμή αυτές οι προϋποθέσεις. Θα δούμε στις 6:30 το απόγευμα», προσέθεσε ο κ. Μαργκογιαννάκης, ενώ σχετικά με το αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για βίαιη προσαγωγή είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που συνέτρεχαν σε άλλες περιπτώσεις, όπως ήταν, αν θυμάστε, Εφραίμ και Αρσένιος. Η βίαιη προσαγωγή -το να έρθει- δεν είναι τίποτα. Το να υποχρεώσουμε παρά την άρνηση να καταθέσει είναι το πρόβλημα. Μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στη πορεία, εφόσον κάνεις αντιδικονομικές ενέργειες».

Αναγνώρισε, πάντως, ότι δημιουργούνται δυσκολίες για το έργο της Επιτροπής αν δεν προσέλθουν, ενώ είπε πως αναμένει η Επιτροπή τον έλεγχο του ΣΔΟΕ για τις καταθέσεις τους, είτε το απόγευμα, είτε αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρνούνται να καταθέσουν στην Προανακριτική οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Θα περιμένουν το πόρισμα του ΣΔΟΕ και μετά θα καλέσουν τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Η Προανακριτική καλεί: Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε