Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής κατά Σαμαρά-Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ

Ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής κατά Σαμαρά-Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ

«Η προανακριτική για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου δεν αρκεί» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Χρυσή Αυγή θεωρεί πως «καίνε» τον πρώην υπουργό Οικονομικών για τη λίστα Λαγκάρντ «για να σωθούν Βενιζέλος και Σαμαράς».

Μπορεί η Χρυσή Αυγή να είχε καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά τώρα, που νέα λίστα έφτασε από την Γαλλία στην Αθήνα, φαίνεται πως τα δυο κόμματα συμφωνούν στο ότι πρέπει να αποδοθούν κι άλλου ευθύνες και όχι μόνο στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μιλά για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, το οποίο, όπως λέει «επιχειρείται να περιοριστεί στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για εμπαιγμό. Για μια εκ νέου προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού».

«Η προκαταρκτική για το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου είναι το λιγότερο στην παρούσα φάση και δεν ικανοποιεί τη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση και απόδοση ευθυνών», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται ξανά στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Αλήθεια ο κ. Βενιζέλος, που υπεξαίρεσε επί μήνες τη λίστα δεν έχει ευθύνες;Το γεγονός ότι η αλλοίωση των στοιχείων της λίστας έγινε επί πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου τον καθιστά άμοιρο ευθυνών; Δεν γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός το περιεχόμενο της λίστας; Η Ν.Δ και ο κ Σαμαράς δεν γνώριζαν πριν και μετά τις εκλογές για την ύπαρξη της λίστας; Γιατί συνέβαλαν με τη στάση τους στην προσπάθεια να αποσιωπηθεί η υπόθεση;», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πώς επιχειρεί να «πειράξει» την ίδια την έρευνα περιορίζοντάς την σε ένα μόνο πρόσωπο.

«Η κυβέρνηση κινείται με σοβαρότητα και συνέπεια βάσει συγκεκριμένων στοιχείων και τηρώντας πιστά τις θεσμικές διαδικασίες. Δεν παίζει με τους νόμους και τους θεσμούς και δεν καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν «εκατοντάδων ονομάτων που είχαν διαγραφεί από τη λίστα Λαγκάρντ. Οι περιστάσεις απαιτούν υπευθυνότητα και όχι πολιτικό τυχοδιωκτισμό», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμων Κεδίκογλου.

«Καίνε τον Παπακωνσταντίνου για να σωθούν Βενιζέλος-Σαμαράς»

Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κάνει και η Χρυσή Αυγή με τη δική της ανακοίνωση. «Αν η Ελλάδα ήταν σοβαρό κράτος, ο Παπακωνσταντίνου θα είχε Πε
ράσει προ πολλού από το γραφείο του ανακριτή και σήμερα θα βρισκόταν στον Κορυδαλλό. Οι επιτροπές της Βουλής είναι ο έσχατος τρόπος συγκάλυψης της ανομίας ενός διεφθαρμένου συστήματος. Ο Παπακωνσταντίνου καίγεται από το σύστημα για να διασωθεί ο Βενιζέλος και κατ’ επέκταση ο Σαμαράς, δηλαδή η ίδια η συγκυβέρνηση του μνημονίου», αναφέρει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Η πολιτική πρωτοβουλία της Βουλής, για τη διερεύνηση των ποινικών και πολιτικών ευθυνών, οι οποίες προκύπτουν, από σαφείς ενδείξεις, όπως αποτυπώνονται στο φάκελο που διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο, πρέπει να στοχεύει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και στον καταλογισμό ευθυνών για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για τίς εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει ότι ανέδειξε πρώτη τη σημασία της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ και με δηλώσεις του προέδρου της, Φώτη Κουβέλη, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, ενώ προσθέτει ότι θα πρωτοστατήσει στην πλήρη αξιοποίηση, τόσο αυτής της λίστας, όσο και όλων των άλλων, που υπάρχουν για τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ώστε να αποκατασταθεί το δημόσιο συμφέρον.

«Η κοινωνία,που δοκιμάζεται απαιτεί και τη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απόδοση ευθυνών, αλλά και την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψάχνουν τρόπο να ξεπεραστεί η… παραγραφή – Τη Δευτέρα η πρόταση για προανακριτική για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον “υπουργό που προστάτευσε συγγενείς του”

Η Σοφία Παπανδρέου στηρίζει τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Μήνυμα Σαμαρά: Τέλος στην ασυλία των επωνύμων και στην ατιμωρισία των ισχυρών

“Σεισμός” απο την εμπλοκή Παπακωνσταντίνου στη λίστα Λαγκάρντ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε