weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Τελεσίγραφο Μέρκελ – Σαρκοζί: Θα πάρετε την 6η δόση μόνο αν υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις

Τελεσίγραφο Μέρκελ – Σαρκοζί: Θα πάρετε την 6η δόση μόνο αν υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις

Σε πυρετό διαβουλεύσεων βρίσκεται η νέα κυβέρνηση για την εκταμίευση της 6ης δόσης και τον προϋπολογισμό του 2012 καθώς τίποτα μέχρι τώρα δεν είναι δεδομένο. Αν και η ανταπόκριση των δανειστών μας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ήταν θετική, η εκταμίευση των 8 δισ. δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Κοινό τελεσίγραφο Μέρκελ – Σαρκοζί στον Λ. Παπαδήμο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας οι δύο ηγέτες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον έλληνα πρωθυπουργό, τον ενημέρωσαν πως η έκτη δόση του δανείου θα αποδεσμευτεί μόνο όταν θα έχει γίνει ένα ξεκάθαρο βήμα στην κατεύθυνση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με τον Γ. Παπανδρέου.

Στη συνέχεια Μέρκελ και Σαρκοζί σε τηλεδιάσκεψη επιβεβαίωσαν την «πλήρη δέσμευσή» τους στην προστασία του ευρώ.

Ο κ. Σαρκοζί «είχε στη συνέχεια μια νέα διμερή συνομιλία με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να κάνουν τον απολογισμό των εξελίξεων σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ και να εξετάσουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να επιταχυνθεί η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου», σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων.

«Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την πλήρη αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν το ευρώ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαβαστε τους όρους που έθεσαν Μέρκελ και Σαρκοζί στον Λουκά Παπαδήμο

Το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Παπαδήμος είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές με Γιούνκερ, Μπαρόζο, Ντράγκι, Ρομπάι και Λανγκάρντ κατα τις οποίες συζήτησαν τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός να πάει στις Βρυξέλλες και να έχει κατ΄ιδίαν επαφές με ευρωπαίους ηγέτες.Συναγερμός για τη δόση των 8 δισ. ευρώ

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο υπουργείο οικονομικών ενώ ο πρωθυπουργός είχε το μεσημέρι του Σαββάτου κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών οπου συζητήθηκαν, η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων της χώρας που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της 6ης δόσης, όσο και η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Παπαδήμο ότι η ύφεση είναι πολύ πιο βαθιά απ’ ότι προβλεπόταν και ως εκ τούτου το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχει προϋπολογιστεί και κατα συνέπεια θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία είσπραξης των εσόδων. Πάντως και οι δύο συμφωνούν οτι για το 2011 δεν πρέπει να μπει κανένας νέος φόρος.

Ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε και με τον υπουργό προστασίας του πολίτη Χρήστο Παπουστή ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Εντωμεταξύ στον … άνθρωπο της ΝΔ, τον Γιάννη Μουρμούρα που ανέλαβε υφυπουργός οικονομικών έδωσε τις αρμοδιότητες της γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ερχονται μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Στο προσκήνιο έρχονται και πάλι τα σενάρια που θέλουν “τσεκούρι” σε μισθούς και επιδόματα του ιδιωτικού τομέα, μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αρχή θα γίνει τον επόμενο μήνα απο τον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης ενώ μέσα στο 2012 θα γενικευθεί και σε άλλους κλάδους εργαζομένων οπου αναμένεται να εφαρμοστούν επιχειρησιακές συμβάσεις.

Οπως διαρρέεται, στόχος είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 600 ευρώ, σε πρώτη φάση ενώ αρκετοί κλάδοι αναμένεται να προχωρήσουν στην εφαρμογή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ.

Διαβάστε

«Ψηφίζει» Παπαδήμο το 73% των Ελλήνων

Ο Παπαδήμος τα »έχωσε» στους προηγούμενους και έβαλε στην »μπρίζα» τους υπουργούς

Ξεσηκώθηκαν Εβραίοι στη Γερμανία και το Γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση

Ενότητες
#TAGS MM