Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης : Όλα να ψηφιστούν με διακομματική πειθαρχία! Τέλος της εβδομάδας κλειδώνει το PSI

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης : Όλα να ψηφιστούν με διακομματική πειθαρχία! Τέλος της εβδομάδας κλειδώνει το PSI

– Καψής: “Δεν τίθεται θέμα παραίτησης Παπαδήμου”
– Από εδώ και πέρα όλα να ψηφισθούν με αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία
– Δεδομένο ότι θα ζητηθούν δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς!
– Στην Αθήνα αύριο πάλι ο Τσάρλς Νταλάρα

Με την φράση: “Σκυλιά γαυγίζουν το καραβάνι προχωράει”, κυβερνητικός αξιωματούχος θέλησε να δείξει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους αρκεί όμως να έχει την στήριξη των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

“Στη λεπτή φάση που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το PSI και για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα σταθερότητας επιβάλλεται σοβαρότητα από όλο το πολιτικό σύστημα”, τόνισε ο κ. Καψής και υπογράμμισε πως ενόψει των ψηφοφοριών που έπονται για τα όσα θα συμφωνηθούν στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη “η κυβέρνηση περιμένει να επιβεβαιωθεί η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία”.

Για τον τρόπο που θα κλειδώσουν όλα ο κ. Καψής είπε ότι δεν έχει αποφασισθεί πως θα κλείσει η συμφωνία, αν θα υπάρξουν δηλαδή κατ’ ιδίαν συναντήσεις του κ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς ή αν θα γίνει νέα σύσκεψη.

Ο κ. Καψής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης του πρωθυπουργού. “Το να παραιτηθείς είναι εύκολο. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουμε μπροστά”, είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι το αποκλειστικό μέλημα Παπαδήμου είναι οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν επιτυχώς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, για την απόρριψη της επίμαχης διάταξης για το ωράριο των φαρμακείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι “δεν αλλάζει η πορεία της κυβέρνησης και του νομοθετικού της έργου. Το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθει στο υπουργικό Συμβούλιο και θα προωθηθεί με τη μορφή νομοσχεδίου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κομισιόν: Τώρα το κούρεμα – Πρώτα δέσμευση κομμάτων και μετά το δάνειο

“Κραχ” στην Κυβέρνηση η καταψήφιση του ωραρίου για τα φαρμακεία

«Υπάρχει κενό ηγεσίας – Σύγκληση της ΚΟ ΤΩΡΑ»

“Να σταματήσει το Μαξίμου τις διαρροές κατά βουλευτών!”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε