Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Τελευταία χρονιά ύφεσης το 2011” – Δριμύ κατηγορώ σε Σαμαρά

Δριμύ κατηγορώ προς την ηγεσία της ΝΔ απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από την Περιφερειακή Σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα

λέγοντας ότι η Eurostat βρίσκει ακόμη “γαλάζιους σκελετούς” σε σχέση με το έλλειμμα ενώ έδωσε αισιόδοξο μήνυμα για την οικονομία υποστηρίζοντας ότι το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης για τη χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς, μιλώντας για “μαγκιές με πολύ κοντά ποδάρια” και ανέφερε ότι τον θλίβει η στάση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όπως είπε δεν φέρεται υπεύθυνα και ρίχνει λάδι στη φωτιά. “Η ηγεσία της ΝΔ έκρυψε και κρύβει την αλήθεια. Ξεχνά τις ευθύνες της ενώ οι πολιτικές της έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα η Eurostat να βρίσκει γαλάζιους σκελετούς στη ντουλάπα του ελλείμματος”.

“Η ΝΔ περίμενε ότι θα σκάσει στα χέρια μας η βόμβα της χρεοκοπίας της χώρας, ωστόσο εμείς αποτρέψαμε το κακό” τόνισε. “Δεν είμαι ούτε Καραμανλής, ούτε Σαμαράς”, είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου. “Εμείς δεν υποσχόμαστε να μηδενίσουμε το έλλειμμα μέσα σε ένα χρόνο. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην ξαναζήσουμε αυτό που ζήσαμε τον τελευταίο χρόνο και να έχει η Ελλάδα ένα όνομα σεβαστό και με αξιοπρέπεια”, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός έδωσε αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της χώρας, λέγοντας ότι “το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης” καθως όπως είπε οι πολιτικές της κυβέρνησης θα στραφούν στην πραγματική οικονομία. Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη φράση “λεφτά υπάρχουν” και τόνισε ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησής του, ότι όσοι πόνεσαν από τα “επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα” θα ανακουφιστούν.

Όσον αφορά τις εκλογές των ΟΤΑ, υπογράμμισε ότι είναι κομβικές και κρίσιμες για την πορεία της χώρας καθώς κρίνεται η εφαρμογή της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης και ταυτόχρονα αν θα συνεχίσει η χώρα να πηγαίνει μπροστά ή θα επιστρέψει στο παρελθόν, όπως είπε.

Τέλος με αφορμή τα θετικά δημοσιεύματα για τη χώρα, είπε ότι αποτελούν “αποστομωτικη απάντηση σε όσους λένε ότι διασύρουμε τη χώρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Σαμαράς: Ο λαός προσβλέπει σε εμάς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε