weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Τελικά, δεν είναι μόνο ένας! – Πολλοί πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό – Ξεκίνησαν από το 2010!

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Πρόσωπα δημόσια, καλλιτέχνες, παρουσιαστές, ηθοποιοί, επιχειρηματίες, βουλευτές πρώην και… επόμενοι. Όλοι τους, φρόντισαν από νωρίς να διασφαλίσουν τα λεφτουδάκια τους. Δεν τα έβαλαν στο στρώμα, ούτε στο… σεντούκι! Προτίμησαν το εξωτερικό για ως πιο ασφαλές. Το έκαναν νόμιμα, αλλά τι γίνεται με το ηθικό του θέματος;

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, τα 16 δισ. ευρώ που βγήκαν το 2010 και το 2011 από τη χώρα (το 9% κατέληξε σε ελβετικές τράπεζες) «φυγαδεύτηκαν» από εν γένει δημόσια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πρώην αλλά και ένας εν ενέργεια βουλευτής!

Βόμβα … μεγατόνων έσκασε νωρίτερα και στη Βουλή μετά τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εντοπίστηκαν από ελέγχους του υπουργείου αρκετά εμβάσματα πολιτικών και συγγενών τους προς το εξωτερικό αξίας άνω των 100.000 ευρώ το καθένα.

Ήδη όπως είπε ο υπουργός τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί και θα διαβιβαστούν άμεσα (μέσα στην ημέρα) στον Πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες των βουλευτών προκειμένου να κληθούν τα εν λόγω πρόσωπα από την Επιτροπή να δώσουν εξηγήσεις.

Όπως είπε ο Ε. Βενιζέλος έχει δοθεί εντολή για έκτακτους ελέγχους από το ΣΔΟΕ καθώς τα εν λόγω εμβάσματα δεν είναι κατ’ ανάγκη ύποπτα, οι μετακινήσεις των ποσών μπορεί να είναι “αθώες και ανώδυνες” για επαγγελματικά ή κάποια ασθένεια και έτσι δεν πρόκειται να δοθεί τίποτε στη δημοσιότητα πριν τη φάση της ακρόασης που αναμένεται να διαρκέσει μια δυο μέρες.

Ως προς το θέμα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011 παραμένει ακόμη… άφαντος καθώς η διαδικασία που ακολούθησε ήταν νόμιμη και το θέμα “σκοντάφτει” στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων.

Οι φωνές να αποκαλυφθεί το όνομα πληθαίνουν και οι αντιδράσεις κορυφώνονται με τη Ν.Δ. να ζητά την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα
“Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.

Παρεμβαίνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας, υιοθέτησε την άποψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου, σύμφωνα με την οποία «όταν πρόκειται για δημόσιο συμφέρον, τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορούν να αποτελούν τοίχο στην αλήθεια».

«Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να παίζει το παιχνίδι «ποιος είναι ο εκατομμυριούχος». Αυτά που είπε ο υπουργός θα έπρεπε να είχαν γίνει χτες, όχι μόνο για τους 300, αλλά για επιφανή πρόσωπα του δημόσιου βίου. Και πρέπει να προχωρήσει και αυτή η ιστορία της Ελβετίας- τόσο για τον διακανονισμό των φόρων, όσο για τη διαφάνεια που μπορεί να διασφαλιστεί και με απλή συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:
Όλοι στο «κυνήγι» του άγνωστου βουλευτή με το 1 εκατ. ευρώ! – Έρευνα από το ΣΔΟΕ και μπλόκο από το τραπεζικό απόρρητο!

Πάγκαλος: είμαι υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης – Επιμένει υπέρ της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας

Καμμένος: Δε θα γίνουμε παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ

#TAGS MM